Dodela Emi nagrada će ove godine izgledati nešto drugačije: Umesto svečanih haljina i odela, biće potrebna pidžama i dobar internet

0
(Invision for the Television Academy/AP)

Zvezde TV serija pripremaju se da večeras (po Pacifičkom vremenu) obuku svoje omiljene pidžame za veče uručenja nagrada Emi, ekvivalenta Oskarima za mali ekran u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dobitnici i oni koji će gvoriti o njima biće kod kuće, zbog pandemije. Uručenje nagrada Emi koje se prireeđuje po 72. put, moralo je biti 100 odsto virtuelno, s komičarom Džimijem Kimelom kao glavnim voditeljeme u praznoj sali u Los Anđelesu, bez crvenog tepiha ili bleštave večernje odeće.

Za ovo izdanje bez presedana, kamere su poslate u kuće 130 kandidata, koji su pozvani da se u svojim govorima takmiče inventivnošću.

Libi Hil, specijalistkinja za televizijske nagrade u redakciji sajta “IndiVajer”, rekla je da “čak i ako se to pokaže kao katastrofa, bar će to biti zabavna. I to je zaista sve što možemo tražiti u 2020. godini”.

Mračna mini-serija “Watchmen”, o masakru belaca nad stotinama crnaca u Tulsi, u Oklahomi 1921. godine, favorit je sa 26 nominacija u svojoj kategoriji.

Među stotinu nominacija za glumce i glumice, crni umetnici predstavljaju više od trećine, što je novi rekord.