“Dođe mi da zaplačem kad se setim kako smo izašli protiv Rusa… Bronza sija kao bronza. Ne baš kao zlato, ali sija…”

0

Danas su srpski basketaši osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je červrta medalja za srpski olimpijski tim.

Ovog puta emocije su bile pomešane, pošto su posle prve faze srpski basketaši bili favoriti za zlato. Ne samo što su dominirali u ovoj igri godinama unazad, već je i Dušan Domović Bulut, predvodnik ekipe – već neformalno proglašen GOAT-om basketa 3×3.

Prvo su u polufinalu izgubili od Rusije – koju su lagano pobedili u poslednjoj utakmici prve faze, a potom u basketu za treće mesto bili bolji od Belgijanaca 21:10.

Basket reprezentativac Srbije Dejan Majstorović posle osvojene bronze rekao je kako su loše igrali u polufinalu, ali da je osvajanje medalje ipak veliki uspeh.

“Kad se setim kako smo izašli protiv Rusa, zaplakao bih iskreno. Malo je sramotan način na koji smo izašli da se borimo za našu zemlju. To nismo smeli da dozvolimo. Dogovorili smo se i smogli snage da to zaboravimo, da damo sve od sebe za bronzu jer je lepše kad se ode kući sa medaljom”, rekao je Majstorović posle meča i dodao:

“Kod mene tamo u Banovcima su napravili video bim, svi prate, bodre. Krivo mi je što to nije bilo finale i što se nismo borili za zlato, ali dobro je. Bronza sija kao bronza, ne baš kao zlato, ali nema veze. Bilo je fenomenalno, arena je bila ogromna, Japanci su to organizovali na sjajan način, do perfekcije. Prezadovoljni smo terenom, uslovi za igru su bili malo teži, ali kako nama tako i svima”, rekao je on.