Đukanović (SNS): “Protiv sam ustavnih promena, dugoročno su loše za državu…”

1
Printscreen/YouTube/Novo jutro

(Beta) – Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović ponovio je da će na referendumu 16. januara glasati protiv najavljenih ustavnih promena u oblasti pravosuđa.

“Uradiću to zato što smatram da je ponuđeno rešenje dugoročno loše za državu”, naveo je Đukanović na svom Instagram profilu.

On je naveo da on “nije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, niti protiv SNS, niti za ili protiv Rio Tinta, za odvajanje Kosova i sličnih besmislica”.

“Protiv sam rešenja za pravosuđe koje nam se nudi”, naglasio je Đukanović.

1 KOMENTAR

  1. Врло интересантна опсервација “enfant terrible” напредњачке камариле, могла би заиста да збуни. Прво као примедба са аспекта функцинонсања државе, а потом и проблем код њених дугорочних интереса. Они који о томе могу тек да наричу, а још мање имају способности да у реалном времену створе функционалан систем, ето забринути су за њене дугорочне интересе ! Упс, ето сада бриге за првог “радника” земље и његов агит-проп да се масовно изађе и гласа “за”. Питао би се човек, откуд сад таква дисонанца ? Наравно да ове измене, ни дугорочно, ни краткорочно, у једном тоталитарном режиму не мењају “временску прогонозу” и да су бесмислене. Скоро се истим поводом огласио и професор са Правног факултета и објаснио овај моменат. Једноставно, утицај ће у нерегулисаном систему лако пронаћи друге канале. Али то чак и није поента, поента је тај глас који сада говори нешто друго. И зашто баш сада ? Елем, овај предлог измена највишег правног акта је увелико инициран изван ове земље. Потом је у најбољој пракси напредњачко-комунистичке камариле збрзан по устаљеном моделу, и представљен јавности. О некаквим јавним дискусијама, припремама,… итд., ни говора. Међутим, властодршци, поготово у делу напредњачке власти су заробљеници статистике и бројева. Тамо где су они велики и против њих, они спремно и дисциплиновано беже “у мишју рупу”, дају алтернативна решења, или чак обустављају глупости које су започели. Обрнуто, они се изругују, најчешће јавно, вређају и понашају бахато. Изгледа да у овом случају, бројеви не показују баш то што би се желело, а тада је ретерирање, као у тексту, само један од начина покушаја бежања од одговорности, и највероватније ту ствари почињу да измичу контроли. Још мало и сазнаћемо да ли је још неко из камариле, као он, спознао све тајне дугорочних лоших последица по државу, или је опет сва “мудрост” напредњачке политичке мисли поново сконцентрисана само у појединачним главама њених чланова ?

Comments are closed.