Turisti koji pokušavaju da naprave što bolju fotografiju Bele kuće imaće dodatnih poteškoća zbog nove bele ograde koja je postavljena više kao bezbednosna mera zbog uljeza, piše AP. Turisti inače nisu mogli da izbegnu crne metalne šipke za bicikle, koji su bili dodatna bezbednosna barijera protiv potencijalnih uljeza koji bi da preskoče ogradu.

Barijera je nedavno dodatak kada je Nacionalna služba za parkove u saradnji sa Tajnom službom započela projekat vredan 64 miliona dolara, kako bi postavila čeličnu ogradu visoko oko četiri metra, koja je dva puta veća od dosadašnje koju će zameniti. Očekuje se da će izgradnja ograde trajati do 2021. godine.

Turisti se žale zbog pokvarenog pogleda, ali navode da razumeju da je potrebna viša ograda.

„Razočaran sam što ne može da se napravi jasna fotografija jer Bela kuća nikada ne izgleda kao na televiziji kada je vidite uživot“, rekao je jedan od turista iz Kolorada.

„Ako je potrebna, potrebna je, ako će to da popravi situaciju, u redu“, kaže drugi turista.

Niz slučajeva ugrožavanja bezbednosti Bele kuće, uključujući naoružanog čoveka koji je ušao u zgradu 2014. godine, naveli su zvaničnike da zaključe da je vreme za višu ogradu. Tajna služba čuva Belu kuću i štiti predsednika i članove njegove porodice u svakom trenutku. Ovaj projekat je zamišljen pre nego što je Donald Tramp postao predsednik SAD.

Bela kuća ostaje vidljiva iz svih pravaca, a nastaviće se i turistički obilasci prostorija u Beloj kući.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.