Discovery predstavlja pokretače promena

  0
  Foto: Discovery

  Serija video zapisa donosi životne priče ljudi koji menjaju svet. U prvoj epizodi pokretač promena je skiperka kojoj je u trudnoći u krvi pronađeno čak 29 od 35 hemikalija, zabranjenih od UN

   Serijal  video zapisa ,,Change Drivers” u produkciji kompanije Discovery, pokreće novu inicijativu koja ima za cilj da podigne svest gledalaca o stvaranju preko potrebnih promena u svetu.

  Serija donosi pet epizoda: okean, priroda, vazduh, otpad i klima, koje će se baviti najvažnijim temama za ljudsku egzistenciju i životnu sredinu. Prva epizoda otkriva priču o nesagledivo velikom zagađenju okeana, koje utiče na podvodni svet i ljude.

  Skiperka Emili Pen je jedan od pokretača promena, koja u prvoj trominutnoj epizodi govori o zagađenju plastikom i hemijskim otrovima. Posvećena proučavanju ekoloških izazova u najudaljenijim delovima naše planete, Emili i njen tim testiraju vodu, kako bi utvrdili koliko plastike sadrži, odakle ona dolazi i kako je hemijsko toksično zagađenje povezano sa zagađenjem plastikom. U osmom mesecu trudnoće, Emili vrši analize krvi, koje pokazuju prisutnost čak 29 od ukupno 35 hemikalija, koje su UN zabranile za upotrebu.

  ,,Kako ovo utiče na moje dete? Kako utiče na sve nas? Šta možemo da uradimo da to sprečimo? Ovo su samo neka od pitanja koja su me navela da budem odlučnija i stvorim bolje sutra za svu decu koja će doći na ovaj svet i zaslužuju da žive u boljem i zdravijem okruženju“, rekla je Emili Pen.

  Prva epizoda Pokretača promena već se emituje na kanalima Discovery, TLC, Investigation Discovery, HGTV, Food Network, Travel Channel, Discovery Science, Animal Planet, Discovery Family i Real Time kanalima u nekoliko regiona, uključujući Centralnu Evropu, Mađarsku, Južnu Afriku, Bliski istok, Arabiju i Balkan. Serija je proizvedena u partnerstvu sa kreativnim studijom i filmskom produkcijskom kompanijom ,,Birthplace”, posvećenoj ekološkim i humanitarnim temama.

  Edina Konstantinesku direktorka marketinga, istraživanja i društvenog dobra u kompaniji Discovery CEEMEA & PayTV kaže da će serija dati glas ljudima koji su  život posvetili tome da naprave važne promene u svojim zajednicama.

  ,,Discovery je kompanija vođena svrhom i sa dugom istorijom korišćenja uticaja svog brenda ka pozitivnim društvenim promenama. I ovog puta nadamo se da ćemo inspirisati našu publiku da učini nešto dodatno za bolje sutra. Svaka epizoda prati različite priče i misije pokretača promena, u rešavanju važnih pitanja životne sredine. Sa svakom važnom temom obrađenom u seriji, želimo da publika shvati uticaj koje njihove pojedinačne akcije mogu imati i inspirisati ih da počnu da deluju za našu budućnost“, kaže Konstantinesku.

  “Change Drivers” je projekat Discovery globalne inicijative RISE (Reducing Inequality and Supporting Empowerment) posvećene poboljšanju pristupa osnovnim ljudskim potrebama, sa fokusom na unapređenje obrazovanja i društvene mobilnosti, dok serija ima za cilj da podigne svest gledalaca o stvaranju preko potrebnih promena u svetu.