Discovery i Tenis Australija postigli su novi desetogodišnji dogovor o prenosu Australijan Opena

  0
  Foto: Eurosport

  Discovery Sports biće ekskluzivni partner Australijan Opena za Evropu do 2031. Novi ugovor o partnerstvu sa  Tenis Australija (Tennis Australia) počinje naredne godine i uključuje prava na prenose linearnim i digitalnim putem širom Evrope. Dugoročni sporazum produžiće saradnju Eurosporta sa prvim kalendarskim grend slem turnirom, koja traje više od 25 godina, tačnije od prvog prenosa, 1995. godine.

  U sklopu novog desetogodišnjeg sporazuma, Discovery će iskoristiti svoje već uveliko poznate kanale, platforme i brendove, uključujući Eurosport i svoj striming servis discovery+, kako bi Australijan Open, doveo pred što brojnije gledaoce.

  Osim prenosa teniskih mečeva, Discovery će u saradnji sa vodećim telom zaduženim za tenis u Australiji, raditi i na kreiranju širokog spektra lifestyle sadržaja i zabave, kako bi publici približio turnirsku atmosferu, ali i podelio raznovrsne priče van terena.

  Eurosport će, takođe u okviru ovog partnerstva, imati ekskluzivna prava u Evropi na prenos  ATP turnira u Adelejdu.

  Endru Georgiu (Andrew Georgiou), predsednik Discovery sporta istakao je da novim partnerstvom sa Autralijan Openom, jačaju prijateljstvo i nastavljaju zajednički rad na teniskom dragulju.

   “Publici koja uživa u grend slem događajima na našim platformama, donosimo veliko nasleđe i iskustvo u izveštavanju, pokrivajući sve priče koje su važne, kako na terenu, tako i van njega. Proširenjem našeg odnosa sa Australijan Openom, na dugoročnoj osnovi, znači da možemo da idemo još dalje, koristeći u potpunosti Discovery globalne kanale, platforme i brendove, uključujući Eurosport i naš striming servis, kako bi dopreli do nove publike, sa novim i različitim pričama i odigrali još veću ulogu u razvoju turnira”, izjavio je Georgiu.

  Kreg Tili (Craig Tiley ) generalni direktor Tenis Australija i direktor turnira, dodao je da Eurosport više od 25 godina donosi najbolji sadržaj sa Australijan Opena i da se raduje proširenju ovog istorisjkog partnerstva.