Direktorka škole objavila da je Kobijeva smrt “karma”, izvinila se, a potom i podnela ostavku…

0
Profimedia

Direktorka jedne srednje škole u američkom gradu Kamasu, država Vašington, podnela je ostavku nakon što je izazvala skandal postom na Fejsbuku u kom je napisala da je ono što se dogodilo Kobiju Brajantu “karma”, prenose američki mediji.

“Neću da lažem. Izgleda mi kao da je karma sustigla silovatelja danas”, napisala je Liza Sejkora, sada već bivša direktorka gimnazije u Kamasu.

Ona je to napisala u danu u kom je legendarni igrač Lejkersa nastradao u helikopterskoj nesreći, a sa njim i njegova trinaestogodišnja ćerka i još sedmoro putnika.

Direktorka se izvinila posle incidenta i rekla je da je doživela lično iskustvo koje je isprovociralo ovakvu njenu reakciju.

“Ovo je bila situacija u kojoj nisam razmislila pre nego što sam to objavila”, rekla je za lokalni radio u Portlandu.

Ostavku je podnela u petak.

Njeni predpostavljeni i okružnog veća su bili razočarani i naveli su da njen komentar ne održava standarde koji su postavljeni.

Inače, njen komentar se odnosio na slučaj iz 2003. godine kada je Kobi Brajant optužen za seksualno napastvovanje, ali je slučaj odbačen pošto devojka koja ga je optužila nije želela da svedoči. Brajant je tvrdio da je odnos bio dobrovoljan, a slučaj je rešen van suda.