Direktorka Klinike za kožne bolesti četvrti slučaj koronavirusa u Severnoj Makedoniji

0
Beta - AP Photo

U Severnoj Makedoniji je potvrđen četvrti slučaj korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na konfenrenciji za novinare rekao da je kasno sinoć dijagnostifikovan još jedan slučaj i da se radi o direktorki Klinike za kožne bolesti u Skoplju, koja je pre nedelju dana doputovala iz Italije.

Filipče je izrazio “ogromno razočarenje” ponašanjem koleginice lekarke koja nije nije poštovala preporuke i apele za obaveznu autoizolaciju posle povratka sa putovanja iz rizičnih regiona.

“Pacijentkinja je naša koleginica lekar koja je pre jedne nedelje doputovala iz Italije. Ona je posle povratka u zemlju narednih pet dana išla na posao”, rekao je ministar zdravlja.

On je rekao da sada cela ekipa Instituta za javno zdravlje pravi procenu na Klinici za kožne bolesti i najavio da je moguće da klinika u potpunosti bude zatvorena a da osoblje i pacijenti bude poslati u kućnu samoizolaciju.

Prema njegovim rečima, novoobolela pacijentkinja je hospitalizovana u izolacionom odeljenju Klinike za infektivne bolesti sa “lakšom kliničkom slikom”.

“Kao i dvoje obolelih supružnika iz Debra, ona je stabilna i ima lakšu kliničku sliku, dok je stanje pacijentkinje koja je prva obolela skoro potpuno stabilizovano”, rekao je Filipče.

(Beta)