Direktorka Batuta: Ne planiramo zatvaranje škola u ovom trenutku…

6
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Direktorka Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović rekla je da u ovom trenutku nije planiran prekid nastave u školama zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Ona je gostujući u jutarnjem programu RTS rekla da se prati epidemiološka situacija i stanje u svakoj školi.

Komentarišući pogoršanje i strože mere koje se uvode u drugim zemljama, poput Italije, rekla je da se to u Srbiji ne planira zasad.

“Kod nas u ovom trenutku to nisu mere o kojima se razmišlja”, navela je ona.

Ona je upozorila da je i dalje ključna misija celog društva da se održava prevencija i da se presekom komunikacije blokira prenos virusa.

Međutim, kazala je, ako dođe do pogoršanja situacije biće uvedene strože mere.

Jovanović je rekla da je u kovid bolnicama širom zemlje trenutno oko 800 pacijenata, a da će kapacitet biti i tri puta veći uz nove bolnice u Batajnici i Kruševcu.

6 KOMENTARA

  1. Najvece zariste su skole, tamo niko ne nosi masku, sem na casovima. Pre dve nedelje kad je bilo 200 obolelih rekli ste da ce se zatvoriti kad prece 500. Sramota. Jeste, deca lako preleze kovid, ali oni ne zive sami vec se vracaju svojim roditeljima koji jesu rizicna grupa.

  2. Nasa decica od prvog do cetvrtog razreda vode racuna i o distanci i nose redovno i pravilno maske,a sto se tice pranja ruku,to smo ih navikli i pre korone i ne sudite na osnovu rekla kazala.

  3. Ja smatram da škole od sledeće nedelje treba zatvoriti. Ne želim da se moje dete zajedno sa ostalom decom zarazi zbog nastavnika koji se ne pridržavaju već navedenih mera. Broj zaraženih se povećava, a šta mi radimo? Šaljemo decu pravo u škole da se zaraze. Deca su već imala online nastavu. Ja predlažem da se škole zatvore dok se situacija ne smiri.

  4. Pobogu, po vasem nacinu iznosenja cinjenica na svim mestima se infekcija siri samo ne u skolama, e pa ljudi moji u SKOLAMA se retko ko pridrzava epidemioloskih mera deca, a cak i profesori samk stave masku oko uveta ili oko usta cisto da imaju masku pri ruci ako naidje kontrola. U sustini retko ko se pridrzava mera. JA PRVI NIKADA NISAM I NIKADA NECU NOSITI ZASTITNU MASKU, RUKAVICE NITI CU PRIMITI VAKCINU!! Takodje mislim da se u ovoj zemlji sve moze resiti novcem jer smo dotakli dno dna kao nacija, pa tako i kad me upozore za mere prevencije samo im ostavim od 50 do 100 evra i resen problem..

  5. U mojoj školi ima petoro zaraženih,a pitaj Boga kako je tek u drugim,pa vi nemojte zatvarati ništa

  6. Vec tri pita Razredni staresina mojeg deteta salje molbe roditeljima da razgovaraju sa svojim decom jer se deca u razredu ne pridrzavaju epidemioloskih mera…da se za vreme odmora njih 15oro skupljaju bez masku oko jednog telefona…jedu prljavim rukama..skidaju jedno drugima maske…to se ne desava samo u njegovog skoli…ko onda garantuje da se deca nece zaraziti I to preneti bakama I dekama sa kojima se nalaze u zajednickom domacinstvu.

Comments are closed.