Direktor Rajanera: “U avionu su se nalazili agenti beloruskog KGB-a…”

1

Direktor avio-kompanije “Rajaner” Majkl O’Liri je naveo kako veruje da su se u avionu te kompanije, koji je juče morao prinudno da sleti u Minsk, nalazili agenti beloruskog KGB-a, prenosi Gardijan.

O‘Liri je za irski radio Njuztok izjavio kako se “čini da je namera vlasti bila da se sa leta uklone novinara i njegovu saputnicu” i da je po sletanju aviona u Minsk sa leta izašlo i nekoliko agenata beloruskog KGB-a.

Izjava direktora “Rajanera” je prva zvanična potvrda da su se sa leta u Minsku iskrcale još četiri osobe, čime se podgrevaju spekulacije da su Protaševiča pratili pripadnici bezbednosnih službi i pre sletanja aviona.

Podsetimo, juče je po prinudnom sletanju aviona beloruska policija privela opozicionog novinara Romana Protaševiča i njegovu devojku Sofiju Sapegu.

Prinudno sletanje aviona “Rajanera” i privođenje Protaševiča u Minsk izazvalo je oštre reakcije zvaničnika Evropske unije i SAD koji su zatražili hitno puštanje privedenih osoba.

1 KOMENTAR

  1. Што би у “служби” рекли, брилијантно изведена акција, за разлику од фијаска на бечком аеродрому 2013. са заустаављањем и претресањем председничког авиона Ева Моралеса, а све у потрази за Едвардом Сноуденом. Стога ово мора да изазове огроман бес, а народ ће, као и обично, платити цех.

Comments are closed.