(Beta) – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da su za slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu saznali od radnika hitnih medicinskih službi istog dana, da su tada obavili razgovor sa žrtvom, ali da ona prvobitno nije želela da sarađuje na rasvetljavanju tog zločina.

Rebić je naveo da je mladić tek 2. septembra, osam dana nakon što je bio pretučen, u policiji dao izjavu u prisustvu advokata, a da su policajci u međuvremenu došli do snimaka kamera.

„Kad neko vidi snimke misli da je lako doći do njih, vi morate prvo da obezbedite saglasnost vlasnika tog objekta, jer ovo nisu kamere policijske ili gradske, postoje određene procedure“, rekao je Rebić. 

Dodaje i da je tužilac prvobitno napad podveo kao nanošenje teške telesne povrede, a da su druga dva mladića, koji su danas uhapšeni u Novom Sadu, tek naknadno proglašena osumnjičenim za saučesništvo u zločinu.

Rebić je odbacio navode da je policija počela sa radom na slučaju tek nakon što su se snimci pojavili na društvenim mrežama i naveo da će „odgovarati svako ako se utvrdi da je nesavesno postupao“.

„(Optužbe) ne mogu da utiče na nas da rešimo slučaj, kao što smo ga i rešili, ali gubimo vreme baveći se sporednim poslovima… ali njima na čast što žele na taj način da nas ometaju u svom poslu“, ocenio je Rebić.

Govoreći o bombi koja je usmrtila jednu osobu danas na Novom Beogradu i ocene pojedinih političara da je Srbija nebezbedna zemlja, Rebić je naveo da se u Srbiji u proteklih nekoliko godina beleži oko 100 ubistava godišnje, a da su te brojke ranije bile znatno veće.

„U 2007. godini bilo je 173 ubistava… pa su očigledne razlike. Kada se izračuna broj ubijenih na milion stanovnika, Srbija je bezbedna zemlja… u nivou Francuske i Velike Britanije“, kazao je Rebić i dodao da MUP trenutno rasvetljava oko 95 odsto svih zločina na godišnjem nivou.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

 1. kiza
  13. septembra 2020. 20:34

  Rebiću prošlo je više od 20 dana. Izgleda da u tom MUP-u treba uraditi prvo jednu dobru deratizaciju i dezinsekciju, a zatim sve dobro proluftirati. Krenuti prvo od vrha. Nešto tu nije u redu. Istog trenutka se izuzimaju snimci i sve je jasno kao dan. U pravim državama posle 8-12 časova krimos je u zatvoru. Bolje ti je da se ne pravdaš

 2. Petar
  14. septembra 2020. 00:12

  Ovaj tip - direktor policije je čudo od čoveka, sram te bilo. Čovek u komi on bi kao razgovarao sa njim a monstrum od napadača (ubica) ga ne interesuje i da mu fore da pobegne. Ako nebi javnost, koja je bila zgrožena nad ovim snimkom nebi tako reagirala, to bi se verovatno iz njima znanih razloga prećutalo. Ovog momka koji je objavio snimak treba obavezno zaštititi kao narodno blago. Svaka mu čast na hrabrosti, morali, etiki, dostojanstvu. Bog naka te čuva, tebe i tvoju porodicu.

 3. Bobby
  14. septembra 2020. 10:05

  “(Optužbe) ne mogu da utiče na nas da rešimo slučaj, kao što smo ga i rešili,.." Бухаха, ха, ха, ха,... кад човек у овој трагедији може само да се смеје овој комичној држави, њеним институцијама и њиховим представницима.

 4. Libero
  14. septembra 2020. 15:28

  U policiji treba dobra čistka,ozbiljna ili negine nam Južna Amerika.

 5. kaokakao
  14. septembra 2020. 16:07

  A postupanje po službeno dužnosti???

 6. abidabi
  14. septembra 2020. 16:10

  Rebiću vrati se da hvataš nevezane vozače. Nisi ti za ovo!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.