Direktor Levisa ni posle 10 godina nije oprao farmerke

Dajući savete o održavanju farmerki, on je rekao i da farmerke ne bi trebalo da stavljate u zamrzivač. "To su bapske priča. To ne pali", rekao je Čip Berg

0

Direktor Levisa Čip Berg svojeveremeno je pokrenuo raspravu kada je u jednom intervjuu priznao da omiljeni par farmerki nije prao deset godina. 

Ova tema ponovo je dospela na društvene mreže kada je Čip u nedavnom intervjuu koji je dao za CNN rekao da isti par farmerica i dalje nije oprao. 

Dajući savete o održavanju farmerki, on je rekao i da farmerke ne bi trebalo da stavljate u zamrzivač. “To su bapske priča. To ne pali”, rekao je.

Kada je nedavno kompanija izašla na berzu Čip je nosi farmerke koje, kako je rekao “nije nikada zaledio, a ni oprao, ali su one novije”.

“Ukoliko razgovarate sa pravim ljubiteljima džinsa oni će vam reći da farmerke nikada ne bi trebalo da stavite u mašinu“, rekao je jednom prilikom.

Kompanija, sa istorijom dugom 145 godina, došla je u centar pažnje pošto je objavljeno da će na berzi kotirati svoje akcije pod oznakom “Levi’s”, i planira da putem inicijalne javne ponude (IPO) pribavi oko 100 miliona dolara, preneli su mediji.

Prihodi kompanije su prošle godine dostigli 5,58 milijardi dolara, a neto dobit 283 miliona dolara. Kompanija je pod kontrolom potomaka osnivača kompanije “Levi Strauss”, a prvi put je 1971. godine izašla na berzu.

Ima prodajnu mrežu od preko 50.000 trgovinskih objekata, uključujući i 3.000 saopstvenih radnji u 110 država sveta.

Prve farmerke napravljene su 1873. godine za potrebe rudara i radnika zapadne Amerike. Baš zato nikada nije bilo potrebno prati ih tako često.

Iz Levisa savetuju da pri mašinskom pranju ih prevrnete naopako i ne stavljate ih sa stvarima koje su tamnijih boja. Nemojte koristiti jake praškove i izbegavajte omekšivač jer ćete tako najbolje očuvati njihov originalan izgled. Nemojte ih sušiti na grejnom telu, već ih ostavite da se osuše na vazduhu.