Đilasova Stranka slobode i pravde traži privođenje odgovornih za “divljanje” ispred pekare u Borči

4

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas nadležne institucije da privedu odgovorne za izazivanje nacionalne mržnje i divljanje grupe desničara ispred pekare „Roma“ u Borči, uz ocenu da će vlast u suprotnom pokazati da čak i u takvim situacijama počinioci imaju podršku režima, preneo je Danas.

Kako je ta stranka saopštila povod tog divljanja bila je zloupotrebljena privatna fotografija jednog od zaposlenih u toj pekari od pre dve godine, na osnovu čega je „grupa honorarnih ekstremista režima“ skandirala ispred pekare poruke mržnje i huškala ljude jedne na druge na nacionalnoj osnovi.

„SSP očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova da kad već nisu momentalno uhapsili lica koja su skandirala najstrašnije uvrede i stavljala svinjsku glavu na automobil vlasnika pekare, da hitno privede sve koji su počinioci krivičnog dela izazivanja nacionalne mržnje“, navodi se u saopštenju.


4 KOMENTARA

  1. Narode Borce nemojte demonstrirati i okupljati se oko Durine pekare, na taj nacin njegovom kukanju dajete publicitet, eto okrivio je vas a sebe i svoju familiju pere. Obidjite Djurinu pekaru u sirokom luku. Djura je strateski smestio pekaru do skole, zar on da vam hrani decu? Kad mu niko ne bude ulazio u pekaru sam ce se spakovati i otici u Albaniju i tamo moze mesto leba praviti rukama kokoskra ceo dan.

  2. Ma koje on da nesto zahteva, sram ga bilo, o kojem divljanju prica.Ovde u Srbiji ne mozes da stitis svoje interese kao Srbin, po Djilasu treba valjda i ovde da dozvolimo da smo narod drugog reda, uzas.Ljudi ispred pekare stite svoju drzavu i srpski narod.U americkoj drzavi imas Amerikance u nemackoj drzavi imas Nemce itd, a samo u Srbiji nemas Srbe nego gradjane, i veca prava imaju 109 manjina priznate zakonom nego Srbi, pa sram vas bilo.

  3. Djilas kad si bio na politickoj sceni nisi mislio o lekarima, prosvetnim radnicima i deci, jer si trpao novac sebi u padze I sada kao svest ti proradila, ma daj bre prodji se supljaka.

Comments are closed.