Đilas: Vučić vlada po modelu Gebelsa, ali to mu neće pomoći

0
Foto: Igor Pavićević

 (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas izjavio je da se danas Srbijom vlada “po modelu koji je ustanovio Jozef Gebels”, ali to neće pomoći predsedniku države Aleksandru Vučiću jer je većina gradjana apsolutno protiv ovog što traje u Srbiji skoro deset godina.

“Garanutujem da će odgovarati svi koji su krali, ponižavali gradjane i maltretirali ih na različite načine kako da glasaju, uništavali im živote i državu”, rekao je Djilas na konferenciji za novinare.

On je rekao da ga je tužilaštvo obavestilo da je odbačena njegova krivična prijava koju je podneo protiv Vučića, ministra finansija Siniše Malog, urednika “Večernjih novosti” Milorada Vučelića i pojednih novinara jer su izneli “laži da ima skriveni novac u inostranstvu”, zbog čega će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca jer je “prekšio zakon” i izjaviti žalbu.

Djilas je rekao da objašnjenje kojim je njegova prijava odbačena pravno nije tačno, jer se u njemu tvrdi da materijali plasirani protiv njega “nisu bili u pravnom saobraćaju nego su deo novinarskog izveštavanja”.

On je nagalasio da to nije tačno jer je reč o sačinjenim “falsifikatima na koje su stavljene oznake banaka”, navodeći i da su iz “Večernjih novosti” prvo tvrdili da su objavljeni tekstovi rezultat njihovog istraživačkog rada, a pred tužiocem da je materijale neko “anonimno” dostavio.

Takodje je Djilas naveo da je objašnjenje iz tužilaštva suprotno izjavama koje su prvobitno davali iz Uprave za sprečavanje pranja novca i kao dokaz pustio snimke izjava datih TV Pink.

On je rekao da je povodom “Pandorinih papira” ta televizija ponavljala iste tvrdnje protiv njega zbog kojih je i podnosio krivičnu prijavu, umesto da navede ko se pominje da je kršio zakon i naveo da se zalaže za zatvaranje te medijske kuće.

“U svim zemljama kreću istrage povodom ‘Pandorinih papira’, krenuće i ovde kroz šest meseci”, rekao je Djilas, navodeći da je medjunarodni istraživački tim novinara došao i do imena Siniše Malog i Nikola Petrovića, kuma predsednika države.

Govoreći o tim novinarskim nalazima, on je rekao da je Vučić ličnost koja povezuje Stanka Subotića Caneta, Petrovića, Bebu (Popovića) i ‘Antidot’ i da su oni deo iste priče.

Djilas  je najavio da će uskoro izneti dokaze kako je zapravo prodata “Galenika” i zašto će spalionica u Beogradu “koštati deset puta više” od stvarne cene.

“To će biti mnogo veći krivični problemi za Sinišu Malog i Nikolu Petrovića od neprijavljivanja imovine koje se vidi u ‘Pandorinim papirima'”, rekao je Djilas.