Đilas: “Ponoš pokazao da je odličan kandidat za predsednika. Trebalo je ranije da bude naš izbor”

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da su Beograđani glasali za promene, te podvukao da je spreman da o ponavljanju izbora razgovara sa Aleksandrom Vučićem.

Đilas je gostujući u emisiji „Među nama“ na Nova S televiziji podvukao da su građani Beograda glasali za promene.

“Jasno je da su građani Beograda glasali za promene u glavnom gradu. Hvala svim ljudima koji su bili kontrolori, pritisci su bili strašni, vidite koliko je nepravilnosti. Vučić je dobio najviše glasova, to je činjenica i tu volju poštujemo. Isto tako verujem da će se volja Beograđana poštovati da se menja vlast”, rekao je Đilas, a prenosi portal Nova.rs.

On je rekao da će lista Ujedinjeni za pobedu Beograda podneti prigovore na 258 biračkih mesta.

“Mi verujemo da će na tim mestima biti pokazana volja građana, nakon čega bi bila formirana tehnička vlast koja bi formirala nove slobodne izbore u kratkom roku. Spremni smo da se borimo, a GIK će dati odgovore u narednih nekoliko dana. Ponavljam, zaista smo spremni da se borimo, a možda ćemo ponovo doći u situaciju da na ulicama branimo volju naroda kao što je bilo 1996. godine”, rekao je on i dodao:

“Spremam sam da razgovaram sa Aleksandrom Vučićem, normalno je da se smanje tenzije. On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ponovljeni izbori na ovih 258 biračkih mesta održe nakon šest meseci i ja bih o tome razgovarao sa Vučićem”, podvukao je Đilas.

Predsednik Stranke slobode i pravde dodao je da Beograđani ne treba da budu žrtve politike.

“Ljudi su pokazali spremnost I želju da se ovde nešto promeni, a to ne smemo da izneverimo. To što Srbija zaista misli je šest meseci slobodnih medija, a mi to nismo imali”, rekao je Đilas i dodao:

“Mi ćemo biti snažna opozicija SNS i SPS u parlamentu, apsolutno nije moguća bilo kakva saradnja sa njima. Mi smo najsnažnija opozicija ovom režimu, mogu da obećam građanima da ćemo biti snažna opozicija, a verujem da će se vlast formirati od SNS i SPS”, naglasio je Đilas.

Đilas je rekao da je svima jasno da bi Zdravko Ponoš bio bolji predsednik od Aleksandra Vučića, ali da je trebalo ranije da bude predstavljen kao kandidat opozicije.

„Zdravko Ponoš je pokazao da je bio odličan kandidat za predsednika, procenat glasova koji je dobio je veliki. Mi smo pogrešili što nije postao kandidat mnogo ranije, jer je on ipak nov čovek. Zahvaljujem se Ponošu što je bio naš kandidat, a zahvaljujem se i Vladeti Jankoviću koji je u 81. godini prihvatio da bude kandidat za gradonačelnika. Ponoš bi bio mnogo bolji predsednik nego Vučić, to je svima jasno“, istakao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Na pitanje da li će Ponoš nastaviti da se bavi političkim životom nakon napuštanja Narodne stranke, Đilas je bio jasan:

“Mislim da on sada ne treba da prestane da doprinosi svojim kapacitetima boljitku Srbije I da kaže ja sada idem da pecam, to nije realno. Mislim da je red njega da pitate šta on dalje planira”, zaključio je on.