Đilas: “Sa Vučićem razgovaram da bih zaštitio volju Beograđana”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem kao da je u pitanju privatni sastanak na kome se nešto dogovara van institucija.

“Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) – to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS – to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet”, kazao je Đilas za list Nova dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.

Lider SSP-a rekao je da građani Beograda znaju da je kao bivši gradonačelnik neko ko ne želi da oni budu taoci neprincipijalnih koalicija i da se agonija borbe za izbore oduži, te da je javno pozvao Vučića koji je i sam “svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u Beogradu”.

Đilas je rekao da sa Vučićem “nema nikakvih dilova” i da zakon jasno kaže da u situaciji kada je broj odbornika vlasti i opozicije izjednačen treba da budu organizovani novi izbori.