Đilas Palmeru poklonio naslovnice tabloida, svoju sliku zamenio njegovom: “Da napokon shvate u kakvoj diktaturi živimo”

0
Foto Twitter

Predstavnici dela opozicije sastali su se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih američkih država za Zapadni Balkan Metju Palmerom.

Odlučio sam da svim diplomatama sa kojima se susrećem poklonim naslovne strane na kojima moju sliku zamenim njihovom. Da napokon shvate u kakvoj diktaturi živimo i kakvoj satanizaciji smo izloženi.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas objavio je na Tviteru da je Palmeru na sastanku uručio poklon, te da je odlučio da svim diplomata sa kojima se sreće pokloni naslovne strane na kojima njegovu sliku zameni njihovom kako bi im ukazao kakvoj su satanizaciji i diktaturi izloženi.

“Odlučio sam da svim diplomatama sa kojima se susrećem poklonim naslovne strane na kojima moju sliku zamenim njihovom. Da napokon shvate u kakvoj diktaturi živimo i kakvoj satanizaciji smo izloženi. Počeo sam jutros sa Metjuom Palmerom (zna srpski)”, napisao je Đilas na svom tviter nalogu.

On je uz to okačio i naslovne strane tabloida na kojima je njegov lik zamenjen Palmerovim i njegovo ime Palmerovim, pa je tako među naslovima i “Palmer sprema ubistva”, “Palmer traži haos pre praznika”…

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD Metju Palmerom za Zapadni Balkan izneo stavove o neophodnosti stvaranja uslova za slobodne i poštene izbore u Srbiji.

On je agenciji Beta rekao da je Palmeru preneo da je neophodno napraviti sveobuhvatan sporazum o izbornim uslovima na osnovu predloga koji su sačinili nezavisni stručnjaci u ime građana koji protestuju, a koji bi se mogao unaprediti predlozima organizacija Cesid, BIRODI, Transparentnost i CRTA i koji bi se primenjivao devet meseci pre izbora. 

Lutovac je kazao da je potrebno obezbediti mehanizam koji bi kontrolisao spovođenje dogovorenog.

Američka ambasada objavila je danas da se izaslanik SAD Metju Palmer sastao sa “liderima širokog spektra političkih partija u Srbiji”.

Kako je ambasada SAD navela na svom tviter profilu, Palmer je naglasio važmost učešća u demokratskim debatama.

Metju Palmer u Srbiji je u zvaničnoj poseti, a juče se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.