Đilas: Jedinstvo opozicije apsolutno postoji i kada dođemo do fer izbora to će se pokazati

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da “jedinstvo opozicije u ideji , shvatanju kako sutra treba ova zemlja da izgleda apsolutno postoji.

Otvarajući sednicu Glavnog odbora, on je istakao da “apsolutno ne odgovara istini” teza koja se može čuti u javnosti “da opozicija nije jedistvena, da se svađa i da će sutra kada budu izbori svako otići na svoju stranu”.

O je naveo  da je “Savez za Srbiju, ili ujedinjena grupa stranaka, koalicije koja je najduže trajala u srpskoj istorije, dve godine smo zajedno radili, uspeli da pokrenemo deo Srbije, bojkotovali izbore i naterali vlast da kaže biće novih parlamentarnih izbora i pre nego što su izabrali novu vladu” 

“Pojedine organizacije su zaključile da treba više da rade na svojim pojedinačnim politikama ali to ne znači da kad prođe ova borba za fer i poštene izbore, kada dođemo do tih izbora, da neće postojati jedinstvo opozicije, da opozicija neće nastupiti u jednoj ili dve kolone”, rekao je Đilas.

Kako je naveo, ljudi na štandovima im stalno govore –  “ujedinite se, budite jedinstveni, radite zajedno” i to će biti politika stranke koju vodi kao što je i od prvog dana kada je napravljena.

On je rekao da SSP ima veliku podršku kod građana i kada bi izašla na izbore, čak i pod ovom uslovima, osvojila bi više 40 poslaničkih mesta u parlamentu.

Kako je rekao, SSP želi zajednički front svih onih u Srbiji koji shvataju kakvo je stanje i da treba promeniti vlast.

“Taj front treba da bude takav da sutra, posle fer i poštenih izbora, ima u Skupštini Srbije bar 126 poslanika da promeni ovu vlast i izabere novu vladu”, istakao je Đilas.

On je rekao da se može čuti teza i da opozicija ništa ne radi, da treba da izađe iz “kruga dvojke” i to pre svega od “onih koji iz toga kruga vrlo malo izlaze inače bi videli da je SSP ušla u sela i zaseoke”, gde nikad nije bila ni vlast ni opozicija. 

“Svako vikenda SSP je u više od 50 gradova i opština  na ulici. Podelili smo pola milona novina u kojim smo govorili šta je istina u Srbiji. Građani nisu hteli da ih uzmu samo kad je bio na naslovnoj strani Aleksandar Vučić misleći pogrešno da je to njegova novina, pa ga više ne stavljamo tako”, rekao je Đilas.

Kako je istakao,  “građani ih pitaju kako da budu sigurni da će svoje poljoprivredne proizvode moći da prodaju, odakle će biti para za lekare, vojnike, zaposlene u sudstvu..to oni pitaju a ne da li ćete da pravite predizbore ili ne”.

“Mi o tome sa ljudima pričamo i zato kao stranka danas imamo dvocifrenu podršku”, rekao je Đilas, navodeći  da je potpredsednica stranke Marinika Tepić “simbol hrabrosti” a da potpresednik Dejan Bulatović, zadužen za poljoprivredu, nije odustao od borbe uprkos ugrađena tri stenta.

Govoreći o međustračkom dijalogu, on je rekao da će se “promeniti izborni uslovi, da li će biti idealni – neće, ali verujem da će biti dovoljno dobri da na njima učestvujemo i da na njima pobedimo”.

“Svako u Srbiji ko se danas bori protiv ovog zla, kroz stranku i bez stranke zaslužuje veliko poštovanje”, rekao je Đilas.

1 KOMENTAR

  1. Господине Ђилас, ви сте укинули социјалну помоћ у Београду, када сте дошли на место градоначелника, после смрти господина Богдановића. Остало да не набрајам. Ја се данас дивим свакоме ономе ко вас уопште нешто пита у вези избора у Србији.

Comments are closed.