Dijane Hrkalović ponovo pred tužilaštvom: Bivša državna sekretarka MUP sasluđana zbog “nezakonitog prisluškivanju Darka Eleza”

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

(Beta) – Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović, ali i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.

Saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza, navela je Nova na sajtu, pozivajući se na svoja saznanja,kao i da je reč o krivičnom delu trgovina uticajem.

Sektor unutrašnje kontrole (SUK) podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalović. U toj dopuni policija tereti Hrkalović i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

“Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave”, rekao je za Nova.rs advokat Nenad Tasić.

Dodao je i da su kao svedoci saslušani policajci, koji nisu teretili Hrkalović.

Elez je, podsećanja radi, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu “Lutka” i osuđen je na 15 godina zatvora, navodi Nova.

Shodno tom sporazumu, Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi sa organizovanim kriminalom o informacijama koje su mu poznate, što je uobičajena procedura u ovakvoj situaciji.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.