VEBINAR  3: “Digitalni izazov”

Vreme: Sreda, 9. septembar 2020, od 17 časova

OPIS:

Naredni vebinar u ciklusu “Digitalni imunitet – od digitalne cucle – do digitalnog buntovnika” namenjen je učiteljima i roditeljima dece uzrasta 7-11 godina. U okviru vebinara “Digitalni izazov” razgovaramo o temama koje će roditeljima pomoći da se suoče sa svim izazovima ove faze intelektualnog i emocionalog razvoja deteta.

Digitalna komunikacija, digitalni identitet ili digitalno nasilje su realnost današnjih generacija koje zahtevaju da se roditelji što ranije uključe. Tako povećavaju šansu uspostavljanja dvosmerne komunikacije odgovarajući na sve specifične potrebe dece u onlajn prostoru.

Današnji mediji imaju značajnu ulogu u kreiranju i oblikovanju javnog mišljenja i razvoju društva. Informacije su svuda oko nas, a poznavanje načina na koji mediji funkcionišu, prednosti i mana digitalnog okruženja i vrednovanje informacija jesu veštine potrebne svima. Zato je važno da razumemo i da sa decom razgovaramo odakle dolaze medijski sadržaji, kako se može razumeti njihovo značenje, i kakve posledice kreiraju sadržaji koje čitamo, slušamo ili gledamo.

Teme koje će tokom vebinara biti obrađene:

  • Koliko je psihološki razvoj deteta kompatibilan zahtevima koje se pred decu postavljaju u kontekstu digitalnih tehnologija?
  • Koliko deca koriste internet za učenje? A koliko za zabavu?
  • Roditeljski autoritet i uticaj?
  • Kako odrasli komuniciraju na platformama za komunikaciju? Šta mislimo o komunikaciji među roditeljima na Viber grupama
  • Govor mržnje u medijskim sadržajima i nasilje na mreži

Učestvuju:

  • Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka
  • Saša Mirković, ekspert za medijsku pismenost na projektu Podrška medijskim reformama u Srbiji
  • Ana Mirković, ekspert za digitalne komunikacije na projektu Podrška medijskim reformama u Srbiji
  • Moderator: Dragan Ilić, novinar i psiholog

O SERIJALU:

Serijal vebinara „Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika” organizuje EU info centar u saradnji sa Ministartsvom kulture i informisanja Republike Srbije i EU projektom Podrška medijskim reformama. Ovim serijalom želimo da zajedno promišljamo kako sazrevaju mladi u digitalnom okruženju, da proširimo znanja i veštine medijske pismenosti roditelja kako bi mogli aktivno da učestvuju u digitalnom životu mlade populacije. Teme vebinara zasnovane su na Priručniku za medijsku pismenost za preduniverzitetsko obrazovanje namenjenom nastavnicima i stručnim saradnicima, koji priprema Ministarstvo kulture i informisanja sa EU projektom Podrška medijskim reformama.

Ovaj serijal vebinara prilagođen je porodicama prema starosnoj dobi dece i mladih – počev od onih najmlađih, pa do srednjoškolaca i predstavlja priliku da zajedno jačate svoj digitalni imunitet.

Prođite sve faze digitalnog odrastanja sa nama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.