“Devojka je prijavila je da je nad njom izvršeno nasilje. Konstatovane su određene povrede. Ne sme da joj se približi na 50 metara do okončanja postupka…”: Rebić o slučaju Miladina Kovačevića

0
Foto Screenshoot/Youtube

(Beta) – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je slučaj partnerskog nasilja koji je prijavila devojka bivšeg košarkaša Miladina Kovačevića policijski rešen, odnosno da je policija završila sve svoje obaveze.

Rebić je za televiziju Prva izjavio da je oštećena policiju pozvala 16. septembra oko 14.00 sati, da bi prijavila “da je nad njom izvršeno nasilje”.

“Oštećena je dovedena u policiju da bi dala izjavu, i ta izjava je potpisana oko 16 sati. Nasilnik nije pronađen tog dana u Beogradu. Pozvali smo na telefon za koji smo pretpostavljali da je njegov, javilo se nepoznato muško lice koje je reklo da to nije on”, kazao je Rebić.

Direktor policije je rekao da je odmah nakon toga raspisana potraga za Kovačevićem.

“On se 18. septembra sa svojim advokatom pojavio u službenim prostorijama i određeno mu je policijsko zadržavanje. Kada su se stekli uslovi da izadje pred sudiju za prethodni postupak, sudija je doneo odluku da se (Kovačević) brani sa slobode”, rekao je Rebić.

Rebić je naveo da je policija imala uvid u izveštaj zdravstvene ustanove o povredama koje je prijavila Kovačevićeva devojka, za koje je navela da joj ih je on naneo.

“Konstatovane su određene povrede, mislim da su ocenjene kao lakše. Povrede ne moraju da budu samo fizičke mogu biti i emotivne”, kazao je Rebić.

Rebić je dodao da je Kovačeviću izrečena mera da oštećenoj ne sme da se približi na 50 metara do okončanja postupka, i da će ako prekrši tu meru biti uhapšen.

Miladin Kovačević je kao 20-ogodišnji student bio optužen pred američkim pravosuđem da je 4. maja 2008. godine u baru Univerziteta u Bingamtonu u Njujorku pretukao kolegu Brajana Štajnhauera (22), koji je sa teškim telesnim povredama završio u bolnici.

Sudija je Kovačeviću odredio kauciju od 100.000 dolara, koju su 6. juna platili njegovi roditelji, i oduzeo mu pasoš, ali je tri dana kasnije optuženi napustio SAD a za pomoć u bekstvu pod sumnjom je bio i službenik srpskog konzulata u Njujorku.

Država je tada iz budžeta za njegovo oslobadjanje platila kuciju od skoro milion dolara.