Denver deluje smušeno na početku sezone: Meloun o Božiću, Jokić o Majklu Porteru, a o suštini?

1
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa od početka nove sezone – jesu odigrali samo dve utakmice i za mnogo zaključke je rano, ali u vek postoji ALI – izgledaju smušeno. To je izraz kojim bi mogla da se opiše neka vrsta indolentnosti koju je tim Majkla Melouna pokazao u prva dva meča. Kao da nije važno, kao da je i dalje predsezona.

Nagetsi su u prvoj utakmici protiv Sakramenta imali dva poena prednosti i posed, ali je Barton bio toliko nonšalantan da je popio rampu – Sakramento je iz kontre izjednačio, a onda iz druge i preokrenuo i pobedio.

U drugoj utakmici su svi igrači Denvera izgledali kao da na leđima nose novogodišnju jelku. Klipersi su ih zgromili svojom agresivnošću.

Primetio je to i Majkl Meloun, u čijoj se izjavi posle utakmice videla jedina vatra od svih Nagetsa zajedno.

“Mislim da nećemo nikada više igrati na Božić, jer smo kao prošle godine i sada pokazali da nismo spremni da igramo za praznik”, bio se samokritičan Majk Meloun, trener Nagetsa, a onda dodao:

“Opet smo dobili po zadnjici u reketu (tokom prvog poluvremena). U drugom smo se vratili, ali ne možete da igrate dobro samo tri četvrtine i pobedite. Pokušavam da učinim sve što mogu kao trener da pokrenem naše momke. Ponekad smo zaista bili ravnodušni. Neki su izgledali kao da se nisu ni oznojili, igraju da bi se odigralo, ali bez čvrstine, takmičarskog naboja”, pojasnio je Meloun.

On je poručio i da je pokušao da izazove svoje igrače, da pred njih stavi izazov da ne smeju da izgube dve utakmice vezano u čitavoj sezoni, ali mu očigledno to začikavanje nije uspelo.

Da li je rano da se pali crveni alarm?

Svakako, ako se u obzir uzme da je ostalo još 70 utakmica regularnog dela. Nikako, ako se u obzir uzme da je loše otvaranje sezone ostavilo traga i na boljim ekipama od Nagetsa.

Denver je znatno plići u odnosu na prethodne sezone, s obzirom na odlazak igrača, a ako Kampaco ne bude korišćen kako treba – ili uopšte – ostaće ponovo sav teret na Nikoli Jokiću.

Jedan od problema bio je i taj što Denver ne koristi svo raspoloživo ofanzivno oružje, pre svih Majkla Portera Juniora – do duše, tim istim oružjem u odbrani puca sebi u predelu glave – koji je pokazao da može da pogodi kada je njegov dan.

“Zaista je talentovan momak. Moramo to da shvatimo i više da ga koristimo. Jeste on samo jedan od nas, ali je zaista talentovan. I moramo nekako da shvatimo kako ćemo da ga koristimo”, objasnio je Jokić.

Tim koji nema dubinu, a čiji su se direktni konkurenti za plasman u regularnoj sezoni dodatno učvrstili – Juta i Portland – nema previše prostora da olako pristupa bilo kojoj utakmici jer bi u slučaju da završi ispod četvrtog mesta, od prvog kola plej-ofa mogao da se suoči sa veoma teškim rivalima.

Usput, ne bi imao prednost domaćeg terena ni u jednoj utakmici.

Mnogi navijači u ovom trenutku priželjkuju dolazak nekog “kapitalca”, ali je pitanje da li Nagetsi imaju računicu da u ovom trenutku dovedu recimo Hardena – jednog od najboljih igrača na planeti – kada tim nije tako posložen tako da bi Brada mogao da garantuje veliko finale.

Nagetsi su godinama radili na unutrašnjem rastu, menadžment je donosio prave odluke, a početak sezone nagoveštava da bi prelomna tačka svega što je do sada urađeno moglo da bude rano proleće.

Možda je vreme za nekog ko stvarno može da izazove ovaj tim.

1 KOMENTAR

  1. kakav Porter nema pojma greska sto je denver dao Grenta to je promasaj godine a i Marej je podbacio obe utakmice nedopustivo…

Comments are closed.