Demokrate Crne Gore: “Rezolucijom smo bolje branili Srbiju nego Dačić…”

3
Printscreen/YouTube/RTS Sajt - Zvanični kanal

“Rezolucijom o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore, bolje se čuva i brani Srbija, nego što to radi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić”, saopšteno je iz Demokratska Crne Gore, a prenose Vijesti.

Iz ove partije poručili su da Dačić da da je iskren prema Crnoj Gori i da joj želi dobro da bi se možda trudio da Svetozar Marović bude izručen.

Dačić je ranije pozvao mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija da se uključi u rešavanje političke krize u Crnoj Gori, navodeći da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio Milo Đukanović.

“Dačić u nimalo prijateljskom, ili makar diplomatski očekivanom neutralnom tonu koji teži objektivnosti, izriče nekoliko bizarnih neistina i zamena teza koje se nikako ne mogu doživeti kao konstruktivan pristup u odnosima dve – po svemu bi trebalo biti – najbliže države. Tako gospodin Dačić ponavlja već temeljno raskinkanu laž da je Rezolucija usvojena pre par dana u Skupštini Crne Gore u stvari politički napad na Srbiju i Republiku Srpsku, kao i srpski narod u celini. Zbog čega to Dačić radi lako je pretpostaviti, ali mu poručujemo da može biti siguran da ni njemu, niti bilo kome drugom, to neće proći” navodi se u reagovanju Demokrata.

Poručuju i da posebno neće proći pokušaj “da se lažima i bez ikakvog postojećeg razloga dele građani Crne Gore”.

“Zbog toga predsedniku Skupštine Srbije, koji je očito veoma neprofesionalno zaboravio Deklaraciju koju je pre celih jedanaest godina usvojio visoki dom kojim on danas predsedava, a koju je po usvajanju potpisala tadašnja predsednica Narodne Skupštine, upravo Dačićeva partijska koleginica Slavica Đukic-Dejanović, poručujemo da ne pokušava da zarad najbanalnijih i nimalo prijateljskih jeftinih političkih poena krivotvori crnogorsku rezoluciju, jer Skupština Crne Gore – za razliku od Skupštine Srbije – navela da srpski narod nije i ne može biti genocidan, niti sme snositi bilo kakve posledice, i najoštrije osudila sve zločine na teritoriji bivse SFR Jugoslavije. Tako da smo našom Rezolucijom bolje čuvali i branili Srbiju, nego Dačić svoju zemlju”, saopštile su Demokrate.

Pitaju se i zbog čega Dačić “i njemu slični” nikako da shvate da sa Crnom Gorom mogu samo bratski i prijateljski.

“I da kad je tako, većeg i iskrenijeg prijatelja od nas niti imaju niti su ikada imali nije na nama da objašnjavamo, ali veoma smo svesni namera i ciljeva takve politike. Jer, da je gospodin Dačić iskren prema Crnoj Gori, da joj želi dobro, možda bi se trudio da Svetozar Marović bude izručen? U tom duhu neiskrenosti i gospodin Dačić krajnje politikantski spočitava Crnoj Gori neistine i podmeće zle namere, dok istovremeno odveć prelako zaboravlja poklonjenje Aleksandra Vučića žrtvama genocida, a posebno jasnu i nedvosmilenu ocenu Milorada Dodika kako je u Srebrenici bio genocid. Da ne bismo mi govorili, neka to kaže Dodik za sebe: ‘Ja znam savršeno dobro šta je bilo, bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica!’. Poštenom dosta. Da je to krajnje politikantski jeftino, ali i jasno nepošteno i neprijateljski prema Crnoj Gori i ovdašnjem narodu dokazuje i to što osim dvostrukih aršina glede Srebrenice, pregovarate sa liderima Kosova, kako biste Srbiji otvorili svetska vrata. I to bi bilo pohvalno da ih istovremeno Crnoj Gori na sve načine neiskrenošću ne pokušavate zatvoriti, a posebno je razočaravajuće što na bijedan način pokušavate napraviti svađu i sukobe, produbiti podele među narodom ove zemlje”.

Iz Demokratske Crne Gore Daćiću su poručili da “s takvim odnosom i takvim antibratskim namerama dalje ruke od Crne Gore”.

“Jer za razliku od vas mi naše granice širom otvaramo za svu našu braću iz Srbije, jer mi smo najveći prijatelj srpskog naroda i države Srbije, i iskreni prijatelji smo do groba. Istom onom istorijskom čvrstinom kojom su naši preci na Mojkovcu dokazali bratstvo, obećavamo vam da se u unutrašnje stvari Crne Gore niko ne može mešati, dok je jednog jedinog Demokrate. Naša ruka za bratski i iskren odnos uvek je pružena, a srce otvoreno. Ali bratstvo nije ono što vi radite, i nije to prvi put. Za bratsvo je potrebno dvoje, gospodine Dačiću i ostali”, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

3 KOMENTARA

  1. “Rezolucijom o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore, bolje se čuva i brani Srbija, nego što to radi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić”, saopšteno je iz Demokratska Crne Gore, a prenose Vijesti. Е па Дачићу, ако су ти рекли. Ти си био један од оних који је најгрлатије убеђивао овај народ у црногорско “братољубље” ! Сада ти некакве “демократе” поручише да је и у Декларацији Скуппштине Србије констатовано да је почињен геноцид Сребреници, а није, као и да се исти не сме негирати, као што пише у Резолуцији тих “демократа”, а не пише у Декларацији. И још много таквих пакости. И на крају, Дачићу, штитише Србију боље од тебе признајући Косово за незавсну државу, а ти то “братољубље” тако бацаш под ноге. Ко их не зна, скупо би их платио, ал’, ако ти отписаше.

  2. Čudo jedno od bratoljublja…
    Brže bolje priznali Srbsku teritoriju Kosovo i Metohiju kao tobož nezavisnu, pa šalju delegaciju na proslavu oluje, pa proteruju ambasadora Srbije, pa zavode sankcije Rusiji (i nama će čim to metuzalem Bajden ilu Merkelova zatraži). Vala, nemojte nas braćo demokrate, više braniti.
    Nego, Vučiću, ovako više ne ide: daj malo boravišne takse za državljane CG, kao što ih i ja plaćam u CG, pa cenu studija dići na komercijalnu (za strance), pa lečenje po tarifi za strance, pa dozvole i poreze na nekretnine da pročešljamo. Posebna priča je državljanstvo. Možda se dozovu pameti i budu malo manje demokrate…

Comments are closed.