Muzika


Bitlsi, Rolingstonsi, Bob Dilan

Moj ćale je radio na Radio Beogradu, dobijao je promo kopije ploča pa i tri ploče koje su meni formirale ukus. Areta Frenklin i album „Aretha arrives“, pa prva kompilacija od Rolingstonsa „Greatest hits“ i treća Bitlsi i album „Sgt. Pepper’s“. Te tri ploče su nepovratno formirale moj muzički ukus i sve što sam kasnije slušao nadogradilo se na taj temelj.
Bob Dilan je došao malo kasnije. Sredinom sedamdesetih kada sam počeo sam da odlazim u Englesku da učim jezik i boravim u engleskim porodicama. I onda sam 1978. gledao Dilana na starom napuštenom aerodromu Blek buš blizu Londona. To je najveći Dilanov koncert, preko 100 000 ljudi i na njemu sam zacrtao da želim u životu da se bavim samo rokenrolom.

Knjige


U tinejdžerskom periodu sam voleo „Alisu u zemlji čuda“ i kao klincu mi je to bio skroz nadrealni fazon koji raspaljuje maštu. U gimnazijskim danima voleo sam Bodlerovo „Cveće zla“, a od naših pesnika Disa. Najbolja knjiga iz tog gimnazijskog perioda mi je „Proces“ Franca Kafke. Kombinacija duhovitosti i tamnih stvari koje sam želeo da primenim i u mom bavljenju muzikom. Voleo sam i „Majstor i Margarita“ od Bulgakova. Pre knjige sam odgledao istoimeni domaći film.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.