NChallenge

Knjige

U devetoj godini sam dohvatila da čitam roman Stevana Jakovljevića SMENA GENERACIJA. Dobila sam grdnju i knjiga mi je oduzeta. Posle mnogo godina nabavih je i probah da je pročitam. Bila mi je užasno dosadna i staromodna. Srećom u detinjstvu sam gutala sve knjige iz biblioteke LASTAVICA (Braća Grim, Luis Kerol, Branko Ćopić, Mato Lovrak, Tone Seliškar), pa biblioteka KADOK (Žil Vern, Alfons Dode, Džek London). Ali najomiljenija su mi bila Nušićeva sabrana dela u izdanju Gece Kona. Čitala sam ih bezbroj puta. A čitam ih i danas. I čuvam sve knjige iz detinjstva.

Kasnije… Naravno, ruski klasici. Čehovljeve priče. Dostojevski. Gogolj. Bulgakov Danas: dobri trileri, skandinavci, knjige iz istorije, arheologije i antropologije. Nisam se tome nadala, ali… to ide s godinama valjda.

Stripovi

Pre svega Politikin zabavnik. Flaš Gordon. Stripoteka koju je kupovao moj brat. Talični Tom. Hogar Strašni.

Muzika


Moje prve igranke u Kragujevcu uz grupu Džentri, pa SMAK u podrumu Doma omladine. Stižu Bitlsi i Rolingstounsi, ljudi se dele na navijače jednih ili drugih. Kad na radiju uhvatiš RADIO LUKSEMBURG, veliki si srećnik… Pa onda moja grupa SUNCOKRET, vreme akustičara… Pa PARNI VALJAK, TIME, SEPTEMBAR. Rokenrol zauvek!

Pozorište


Moj ATELJE 212. Svi u njemu. I sve u njemu. I loše i dobro. LJUBAVNO PISMO – 25 godina. Još uvek puno.

Film

KABARE i najvoljeniji BILO JEDNOM U AMERICI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.