Dejan Stanković diplomirao, sada je “menadžer u sportu”: “Čovek se uči dok je živ…”

1
EPA-EFE/HUGO DELGADO

(Beta) – Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković diplomirao je danas menadžment u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla.

Stanković je diplomski rad na temu “Menadžment kampa Deki5 i njegov uticaj na normativne vrednosti eksplozivne snage, brzine i agilnosti mladih fudbalera” odbranio ocenom 10.

On je rekao da je stekao novo i veliko iskustvo i objasnio zašto je umesto studijskog programa “trener u sportu” ipak izabrao da diplomira na menadžmentu.

“Već sam prošao školu trenera, a u ozbiljnom trenerskom poslu oko vodjenja ekipe više se ne vrti sve oko jednog čoveka. To je sada postalo ozbiljan izazov upravo za pravog menadžera. Kako ćeš da utreniraš i pripremiš ekipu je trenerski deo, a sve ostalo je menadžerski”, rekao je Stanković.

Na pitanje da li razmišlja o daljem stručnom i akademskom usavršavanju, Stanković je odgovorio: “Imam sada moj master rad koji treba da nastavim sa Crvenom zvezdom”.

“Čovek se uči dok je živ i ja zaista želim da se dalje stručno usavršavam. Sigurno da je kamp Deki5 inicijalna kapisla koja mi je pojednostavila ovaj diplomski rad i otvorila oči. Razmišljaću i o masteru, ali prvo želim da uradim još neke stvari sa Crvenom zvezdom. Kada bude malo više vremena, poradiću i na tome”, naveo je Stanković.

1 KOMENTAR

Comments are closed.