Dejan Savić o “odbrani časti” protiv Hrvatske: “Loš početak, pa još gori kraj. Ne sećam se kad smo primili 14 golova…”

0

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić bio je vidno nezadovoljan porazom svog tima od reprezentacije Hrvatske u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju.

“Loš početak, pa još gori kraj. Protiv Španije 13, protiv Hrvatske 14, ne sećamo se kad je Srbija poslednji put primila toliko golova. Sigurno da nam je to ozbiljan alarm”, priznao je posle utakmice selektor Dejan Savić. “Loš početak, loše smo ušli u meč, bez koncentracije… Ozbiljan rezultat smo jurili, uspeli da stignemo, igru smo možda namestili, ali je falila realizacija. U određenim trenucima smo primili lake golove, dozvolili smo im da ponovo naprave visoku razliku i više to nismo uspeli da stignemo. Jednostavno smo na kraju samo branili čast”.

Srbija je gubila 5:1, pa stigla na 8:8 i onda ponovo preustila igru Hrvatima. Jedan deo utakmice je bio sasvim dobar za naš tim, ali o tim trenucima Savić nije želeo detaljnije da priča.

“Ne mogu nikoga da hvalim i ne želim. Predstoji nam utakmica sa Crnom Gorom, koja u suštini ni nama ni njima ne znači, samo da vidimo koji ćemo biti u grupi i da se što bolje spremimo za najbitniji utakmicu na turniru, a to je četvrtfinale”, podvukao je Dejan Savić.