Danas, u 15 h, počeće svečanom ceremonijom otvaranja, peti po redu Beogradski manifest, najveći regionalni festival, koji promoviše manifestacioni turizam.

Kao i svake godine i ove vas čeka najveselija, najraspevanija i najšarenija zona festivala – “Mašta može svašta”.

Dečija zona će se ove godine prostirati između Damat Ali-pašinog turbeta i Zavoda za zaštitu spomenika kulture i ličiće na pravi prostor iz bajke. Pored bine, na kojoj će se odvijati bogat program za najmlađe, ceo prostor biće profesionalno dekorisan balonima, zavesama i šarenim platnima.

Tokom sva tri festivalska dana najmlađi će moći da uživaju u pomalo zaboravljenim igrama, u kojima društvo mogu da im prave roditelji ili bake i deke, kao što su: gađanje konzervi, navlačenje konopca, trka puževa, trka s džakovima, između dve vatre.

Zonu “Mašta može svašta” učiniće zabavnim i brojne kreativno-edukativne radionice – glume, crtanja, plesa, slikanja, scenskog pokreta, ali i kostimirani junaci iz bajki – klovnovi, štulaši, levitirajuće figure i mađioničari. Biće organizovane i nove društveno odgovorne akcije u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine. Baš takva je edukativna radionica Recan fondacije.

Pozorišim predstavama za najmlađe predstaviće se festivali za decu,  a posetioci će uživati i u nastupima dečijih horova.

U petak, 24. maja izdvajamo dečiju predstavu “Neobični super heroj” u 18.45, a u subotu u 15.40 predstavu “Šašavo zaleđeno kraljevstvo”.

Peti  po redu Beogradski Manifest traje 24, 25 i 26. maja, a ulaz za sve posetioce biće besplatan. 

https://www.beogradskimanifest.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.