Dečak Vuk Erceg koji je već šest godina u komi, uzrokovanoj povredama glave prilikom pada sa litice u Tašmajdanskom parku 2013. godine, otputovao je na lečenje u Moskvu, javio je N1.

Operaciju koju su srpski lekari odbili zbog prevelikog rizika, prihvatili su neurohirurzi sa ruskog instituta „Sklifasovski“, gde će tokom narednih nekoliko meseci nizom zahvata pokušati da saniraju infekciju na mozgu, sa kojom se Vuk bori duže od tri godine.

Iako hirurški zahvati ne mogu da povrate dečaka iz komatoznog stanja, trebalo bi da otklone opasnost od širenja infekcije i stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

Iz klinike u Tiršovoj u kojoj je proveo poslednjih šest godina, Vuk je rano jutros prebačen na institut „Sklifasovski“ u Moskvi, gde ga već pregleda konzorcijum lekara, rekla je za N1 Vukova majka Irena Petrović.

Iako država pokriva troškove transporta, lečenja i postoperativne nege, Petrović podseća na niz sistemskih propusta i opstrukcija sa kojima je morala da se bori tokom prethodnih šest godina.

„Razočarana sam što Ministarstvo zdravlja nije samo našlo lekare, nego sam ja šest godina bila bitku sama i dovodila lekare s raznih strana, iz drugih zemalja, to je prvo. Drugo, i kad sam našla lekare koji treba da ga operišu, ja sam morala da bijem bitku da potpišem ugovor sa bolnicom, pa da potpišem ugovor sa avio-kompanijom, pa smo došli do bolovanja“, istakla je Irena Petrović.

„Ministarstvo je tu kao ustanova da pomaže ljudima, a ne obrnuto, i da non-stop imamo opstrukciju i sabotažu. Moje dete je šest godina u komi, greškom grada, pa onda greškom lekara. To nije mala stvar, i niko se nije potrudio da mi pomogne. Borila sam se sama šest i po godina“, podsetila je Vukova majka.

Komentar(1)

  1. Žugić Željko
    20. avgusta 2019. 11:48

    Držim vam palčeve , SREĆNO!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.