De Minor: Nisam pod istragom, vakcinisan sam protiv korona virusa

0
Beta/ (AP Photo/Peter Dejong)

(Beta) – Australijski teniser Aleks de Minor negirao je danas da je pod istragom policije zbog kupovine lažnih kovid pasoša i rekao da je primio dve doze vakcine protiv korona virusa.

De Minor je na društvenim mrežama naveo da je prvu dozu vakcine primio prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici u Madridu.

“Danas su se pojavile vesti da je bolnica pod istragom zbog lažnih kovid pasoša odredjenim pacijentima. Želim da budem 100 odsto jasan da sam primio drugu dozu i da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu su potpuno vakcinisani”, rekao je De Minor.

Španska policija je ove nedelje završila drugu fazu istrage, pokrenute u januaru protiv španskog ogranka organizacije koja je obezbedjivala falsifikovane kovid pasoše i PCR testove putem aplikacija za razmenu poruka.

Istraga je utvrdila da su vodje ove grupe bile stacionirane u Francuskoj.

Ukupno 11 osoba je uhapšeno zbog “falsifikovanja ili korišćenja falsifikata”, a još oko 2.200 ljudi je pod istragom da su na prevaru pribavili kovid propusnice.

“Nisam ni na koji način ‘pod istragom’ kako se sugeriše, a moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici (kao i hiljade drugih)”, naveo je De Minor.

Istraga je u toku, a završna faza biće usmerena na hapšenje glavnih članova organizacije.

De Minor je u januaru učestvovao na Australijan openu gde je vakcinacija protiv korona virusa bila obavezna, zbog čega je prvi teniser sveta Novak Djoković isključen sa turnira i deportovan iz zemlje.