Datunašvili: “Srbija je moja kuća, idemo po zlato u Pariz…”

0

Srpski rvač Zarub Datunašvili stigao je u Beograd i izneo utiske posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zarub je doneo šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je osvojio bronzanu medalju za Srbiju u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma. Srpski rvač je u repasažu za bronzu pobedio hrvatskog borca Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

“Srećan sam, dobro se osećam, sanjao sam medalju. Pravio sam taktičke greške u prvom kolu, iako sam ga pobedio na Evropskom prvenstvu. Na kraju sam zadovoljan bronzom. Plan je da u Parizu uzmemo zlato. Srbija je moja kuća”, rekao je Datunašvili, a prenosi portal B92.

Jasan je bio i njegov trener Stojan Dobrev.

“Ovo je jako dobar trenutak za nas, ovo je istorija za srpsko rvanje. Srećan sam zbog Zurabija. Došao je iz Gruzije, dali smo mu priliku. Trenutno nas tim ima dobre rvače. Ovo je bilo jako teško takmičenje. Mate Nemeš je bio jako spreman, ali nije imao sreće u žrebu. U prvom kolu je ispao i olimpijski pobednik. U ovom takmičenju se ništa ne zna”, rekao je Dobev.