Đani Nani, lekar Bolonje: Terapije počinju u utorak, ova bolest se može pobediti jako brzo

0
Profimedia

Na konferenciji za štampu na kojoj je Siniša Mihajlović saopštio da boluje od leukemije, govorio je i Đani Nani, klupski lekar Bolonje.

“Imali smo sreće. Mihajlović je došao kod nas sa tipičnim problemom za jednog sportistu ili osobu koja praktikuje sport, igra padl na Sardiniji, podiže tegove, trči. Zato smo bili usmereni da proverimo da li se radi o uobičajenoj povredi za ljude tog tipa, da li se radi o istegnuću mišića, problemu tetive, kuka, posledici stresa. Uradili smo magnetnu rezonancu da bi pronašli odgovore na ova pitanje a ne da bi tražili drugo. Magnetna rezonanca nije ništa pokazala od onoga što smo mislili, ali nas je alarmirao rezultat vezan za koštanu srž. Zato smo uradili specifične testove i pronašli smo ono što smo pronašli”, naveo je Nani na početku obraćanja.

“Ovaj problem primetili smo dan pre poslednjeg kola. Osnovano smo sumnjali da se radi baš o ovoj patologiji i zahvaljjući Poliklinici u Bolonji brzo smo dobili rezultat. Shvatili smo da je posredi akutna patologija o kojoj je govorio Mister”, kazao je doktor.

“Zahvaljujući onome što znamo, od ove bolesti se može potpuno oporaviti i možemo govoriti o svetloj budućnosti za trenera koji će moći da nastavi da trenira tim i da komunicira s njima. Biće trenutaka kada će biti odsutan, kada će brinuti više o sebi, ali će biti u kontaktu s ekipom. Ovo je bolest protiv koje se može boriti i koja se može pobediti u jako kratkom vremenu”, ispričao je on.

Naveo je da će terapije početi već ovog utorka, ali i da se trenutno ne zna tačan tip leukemije. Zato se ne može kazati koliko će lečenje trajati.

“Ali znamo da moramo da krenemo tim putem. Što se tiče njegovog rada, siguran sam da će se vratiti još snažnije nego pre kada savlada i ovu bitku”, zaključio je lekar.