Danas: Bivši potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović osnovao udruženje građana

1
Foto: Printscreen N1

Po navodima današnjeg izdanja lista, Jovanović je osnovao udruženje “sa grupom profesionalaca” kako bi medije obaveštavao “o problemima, novitetima i zanimljivostima na nivou opština, najviše Beograda”. 

Takođe, zamenik predsednika odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Predrag Mitrović izjavio je danas da je dosadašnji šef te odborničke grupe Nikola Jovanović danas i zvanično podneo ostavku na tu funkciju.

Obraćajući se novinarima uoči sednice Skupštine grada Beograda, na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta glavnog grada, Mitrović je rekao da je Jovanović tim postupkom pružio “jedan od retkih primera prihvatanja odgovornosti za svoje postupke”.

“To je dobar i odgovoran potez. Svako za svoje poteze treba da snosi odgovornost i to je praksa koja bi trebalo da se ustali. Nikola Jovanović je jedan od retkih primera koji je za svoje loše ponašanje snosio odgovornost. Voleli bismo da takvih primera ima i na strani vlasti ali ih nažalost, nema”, rekao je Mitrović. 

Jovanović je početkom jula napustio Narodnu stranku, nezadovoljan što je rukovodstvo te partije odlučilo da izdvoji odbornički klub u Skupštini Beograda od odbornika Saveza za Srbiju. 

Nedugo potom u javnosti su se pojavili snimci Jovanovićevih razgovora sa nepoznatom osobom u kafani, u kojima “ružno govori”  o predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću i potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić. 

Kako mediji navode, Jovanović je podneo ostavku upravo nakon što su se u javnosti pojavili snimci njegovih privatnih razgovora u kojima on grubo vređa svoje doskorašnje saradnike Vuka Jeremića, Mariniku Tepić i druge.

1 KOMENTAR

  1. А на којим програмским начелима, онима које говори док је пијан, или на онима које излаже док је трезан ?

Comments are closed.