Trgovinske radnje na severnom delu Kosova zatvorene su i drugi dan zaredom. Nijedan poslovni objekat ne radi, kao ni taksisti, preneo je N.

Priština je dopremila robu za sve prodavnice u vlasništvu Bošnjaka i Albanaca u Bošnjačkoj mahali, Suvom Dolu i selima u kojima žive Albanci. Na određenim punktovima su postavljeni i kamioni natovareni uljem, sećerom, flaširanom robom, pelenama i sredstvima za higijenu stigli su oko 17 sati i stoje u neposrednoj blizi policijskog punkta.

Prema rečima vozača kamiona, nije bilo zainteresovanih za kupovinu tih namirnica, a Srbi koji su obavešteni o tom potezu koji je najavio premijer Kosova Ramuš Haradinaj to komentarišu kao još jednu u nizu provokacija Prištine.

Predsednik Udruženja privrednika severa Kosova Radoš Petrović rekao je juče agencija Srna da su sve trgovinske radnje u četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvorene zbog nedostatka robe nakon uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije i BiH.

Priština je takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH uvela pre više od sedam meseci.

Komentar(1)

  1. gedza
    3. јул 2019. 12:08

    Nemojte da tripujete da šiptanze same smišljaju pakosti...pomaže im komplet americka garnitura... hoce po svaku cenu da osvoje Rusiju i njene resurse, mi smo samo kolatelarna steta...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.