AV: Mali, daj loptu ‘vamo kad ti smirenim i vizionarskim tonom kažem!

Mališa: Ali moja je, čika predsedniče, i…

AV: Tvoja je kad ti budeš položio kamen temeljac za izgradnju lopti za basket i dovedeš investitore koji će uložiti 18 milijardi evra u proizvodnju tih lopti, znaš! Koliko si fabrika otvorio ove godine, koliko radnih mesta obezbedio, koliko noći proveo budan obilazeći zatvorene knjižare, a?

Mališa: Ja, čiko… pa još sam mali za to, a najduže sam ostao budan za novogodišnje veče, čekao sam Deda Mraza, pa…

AV: Mali, je l’? A zašto ja nisam bio mali u tvojim godinama? Zašto sam ja sa devet godina imao 18? Zašto sam već tad bio prvi potpredsednik svih odeljenskih zajednica u beogradskim školama, a potom i predsednik?! Zato što ja nikad nisam imao slobodnog vremena da budem mali! Zato što ja nisam čekao Deda Mraza da mi donese poklon već je on čekao mene da ga primim u pet ujutru na razgovor, zato što sam mu povećao penziju koju su mu fašisti i tajkuni oteli, zato što me nije bilo sramota da kleknem usred „Kockice“ i molim strane državnike da pomognu Srbiji, znaš!

Fotografija: Predsedništvo Srbije

Mališa: Ali mene mama i tata teraju da spavam, kažu da se tako raste, a i ja sam predsednik svoje odeljenske zajednice i odličan sam učenik…

AV: E, pa da znaš da te mama i tata lažu jer su kočničari reformi, a to što si predsednik odeljenske zajednice još ćemo da proverimo! Na kojim si to izborima, švrćo, dobio više glasova od mene?! Daj sad tu loptu kad ti svetootački kažem!

Mališa: Pa, pokušajte da mi je oduzmete, takva su pravila basketa, ne mogu tek tako da vam je dam, čika predsedniče.

AV: Takva su pravila, a?! To su te Đilas i Boško naučili…? Znači, ovo nije igra jedan na jedan već jedan od pet miliona? Šetaš subotama, mali?! Ne valja ti sistem, hoćeš da ulici da ga menjaš pa da terenče bude samo tvoje?!

https://twitter.com/Belgrade/status/1114861366618337282

Mališa: Šetam kad uradim domaći, s drugarima po parkiću, igramo košarku, menjamo sličice…

AV: Sličice?! Misliš na one nalepnice sa lažima o meni što lepite po Beogradu? Igrate košarku po „makedonskom scenariju“, jelda?

Mališa: Ne znam, čika predsedniče, nikog od makedonskih igrača i nemam pojma kakav je scenario njihove igre, treniram u školi i trener nam objašnjava kako da…

AV: Kako da Sorosovim novcem nasilno preuzmete vlast izigravajući decu koja kao ne pozivaju na linč, silovanje i nasilje, jelda?! A da ti se trener slučajno ne zove Boško Obradović?

Šta je bilo na kraju ovog dijaloga koji je prisluškivao Mihailo Medenica pročitajte u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Komentara

 1. livia
  12. aprila 2019. 12:28

  Je li moglo gluplje???!

 2. coco
  12. aprila 2019. 20:08

  decko od kad se press zatvorio jurila sam da nadjem za koga sad pisete, jer sam sa zadovoljstvom citala vase virtuozne kolumne. I danas videh vasu sliku i rekoh , e konacno da procitam nesto ostroumno. Kad ono...... da li je moglo nize?? Cemu se spustate u kaljugu politikanstva na tako nizak nacin. Ipak priznali vi to ili ne, novinarstvo je dobrim delom doprinelo urusavanju ovog mucenog drustva i nacije u celini. A sto me jos vise iznenadjuje da vi kao covek ciju ostroumnost izuzetno cenim, i cak imam i neikoliko vasih tekstova sacuvanih koje koristim u mojim radovima i govorima, nigde ne nudite resenje na bolje, jer to je minimum kriterijuma ako nesto kritikujemo. Da znamo zasto to ne valja i kako bi trebalo drugacije. Gospodine Medenica mozete i morate vi to bolje. Predsednik kaakav god i ko god da bio, mi kao narod treba da podrzimo najbolje ideje za drustvo, i SAMI budemo deo resenja. Prijatno!

  1. Revizija misli
   14. aprila 2019. 10:03

   Moj Milojko legao da spava, od te buke zabole ga " glava"! Možemo da zaradimo lovu ako odemo u PAROVE, pa poneki sendvič i vožnju autobisom do mesta koje ne bi nikad videli. To su naša učešća u rešewnji " Za budućnost Srbije"

 3. Stevan
  13. aprila 2019. 08:40

  Drage gospođe ili gospođice, da čitate Nedeljnik, znali biste da Medenica od prvog broja piše satiričnu kolumnu čiji je naziv Medenizmi... To što on radi zove se satira a Radoje Domanović je to isto radio pre 100 godina... Ponekad bude malo više sarkastičan ali uvek pogodi u centar.

 4. Pero
  16. aprila 2019. 11:08

  To razgaljujete i trujete szp ili szs ili dj-j-o. Žalosni ste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.