“Daću sve od sebe da moji klijenti odu…”; “Igrači rade za menadžera, umesto obrnuto” : Duel Dina Rađe i Miška Ražnatovića

0
Foto Igor Pavicevic

Potencijalni odlazak hrvatskih klubova iz ABA lige uzdrmao je košarkaški region. Mogućnost da klubovi iz Hrvatske napuste jadransku ligu izazvao je reakciju i jednog od najuspešnijih košarkaških menadžera sa ovih prostora.

Miško Ražnatović je poručio da će, ukoliko hrvatski klubovi, pre ABA lige odluče da igraju Alpe Adria ligu, svoje igrače preusmeriti u druge košarkaške klubove i sredine.

Rađa je imao spreman odgovor.

“Ta izjava je dokaz kako se vode privatni interesi, a ne interesi za boljitak košarke. Jer, idemo ovako. Danko Branković je od leta slobodan igrač. Napušta Cibonu. Ko je njegov menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga dobija hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti obeštećenje, a sa Brankovićem je radila godinama? Neće. Hvala, doviđenja”,  izjavio je bivši centar je za hrvatske “Sportske novosti”.

Prvi čovek Hrvatskog košarkaškog saveza, potom je žestoko iskritikovao Ražnatovića.

“Tu dolazimo u situaciju u kojoj se izvrću činjenice. Posao menadžera je da radi za igrača, a ovde igrači rade za menadžera. Menadžer treba da sluša želje igrača, a ne obrnuto. Ovde su stvari izokrenute. Menadžeri vode i odlučuju o svemu. Nadam se da će doći neki pametnjaković i reći menadžeru ‘gle, neću da idem iz Cibone'”, zaključio je Rađa.