“Dačića za premijera, bićemo druga politička snaga”: Dragan Marković Palma o predstojećim izborima

2
Foto: Tanjug

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pohvalio je rad koalicionog partnera, lidera socijalista i ministra spoljnih poslova Ivice Dačić koji će, kako je naveo, biti njihov predlog za premijera posle predstojećih izbora na kojima očekuju da budu druga politička snaga u Srbiji, preneo je N1.

“Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija izlazi sa ponudom, a ponuda su rezultati koje je ostvario Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova i zato je Ivica Dačić naš kandidat za premijera. Dačićevi rezultati imaju takvu vrednost da svi zajedno ministri inostranih poslova u zadnjih 20 godina nemaju takav rezultat”, rekao je Marković za TV Prva.

Prema njegovim rečima, sve što radi Vlada Srbije predložio je predsednik Aleksandar Vučić, a realizovalo je nekoliko ministara, od kojih je jedan i Ivica Dačić.

Marković je kazao da je platforma i program koalicije SPS – JS, borba protiv bele kuge, socijalna pravda, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, nova radna mesta, zaustavljanje odlaska mladih iz zemlje i povećanje plata policiji, vojsci, sudstvu, prosveti i zdravstvu.

“Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija na narednim izborima očekuje veliki broj glasova, jer i Dačić i ja imamo šta da pričamo šta smo radili i šta ćemo raditi u narednom periodu. I kada se saberu glasovi mi ćemo reći ‘evo mi smo druga politička snaga u Srbiji i siguran sam da ćemo po broju glasova biti na drugom mestu'”, kazao je Marković.  

2 KOMENTARA

  1. Dacic je sa svoji elokventnim jezikom i dobrim vokabularom na odlicnom mestu, tu je jako uspesan, zasto ga menjati?

Comments are closed.