Dačić: “Zajednički kandidat SNS i SPS je Vučić, ako se kandiduje. To smo dogovorili kao odgovor na objedinjavanje opozicije”

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Aleksandar Vučić, ako se kandiduje za predsednika Srbije, biti zajednički kandidat SNS i SPS, naglašavajući da je to odgovor na strategiju opozicije o objedinjavanju.

“Imajući u vidu da će opozicija verovatno imati drugačiji pristup nego na nekim drugim izborima, a to je da će svakako imati u vidu potrebu određenog objedinjavanja, onda to podrazumeva i da, sa druge strane, postoji odgovarajući odgovor”, rekao je Dačić, a prenosi Blic.

Predsednik SPS-a je rekao da je u pitanju čista matematika, odnosno , kalkulacija o tome šta je bolje sa aspekta obuhvatanja birača u cilju boljeg rezultata na izborima.

Dačić je rekao da je to i dogovoreno na nedavno održanom sastanku rukovodioca Srpske napradne stranke i SPS-a. Naveo je kako misli da je jednostavnije da se ide “sa jednom listom na svim nivoima zbog komuniciranja sa biračima”, ali da konkretna odluka još nije doneta.

https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-na-plus-pokloni/