Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Dačić je za današnji „Kurir“, govoreći o slučaju hapšenja muškarca koji je preko društvene mreže „Iks“ pretio presedniku Srbije, kazao da je pretnja bilo kome, pa makar ona bila i preko društvenih mreža, ozbiljno krivično delo.

„A tek pretnja predsedniku države, to je nešto prema čemu nema i ne sme da bude nikakve tolerancije ni rasprave. Svakome mora da bude jasno da ga nikakvo lažno ime ili slika na društvenim mrežama neće zaštititi ako se drzne da preti bilo kome, a kamoli predsedniku Srbije“, rekao je Dačić.

Komentarišući okolonosti u državi, Dačić je ocenio da su bezbednosne pretnje porasle, da postoje jaki izazovi u oblasti organizovanog i prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, trgovine narkoticima, kao i sajber kriminala.

Kazao je i da jedan od pravaca razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova vidi u modernizaciji kapaciteta za zaštitu od prirodnih katastrofa.

„To je trend svuda u svetu i Srbija mora da drži korak s najsavremenijim sličnim službama“, dodao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.