Dačić: SPS ima odgovornost za svoje članove, za prisustvo na protestima, javni govor protiv Vučića…

1
Foto: Profimedia

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta parija ima odgovornost za sve svoje članove, kao i za prisustva na aktuelnim protestima i javni govor protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić je za telaviziju B92 kazao da smatra da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešno razumeo kada je rekao da sin funcionera SPS-a Petra Škundrića nema veze sa SPS-om “u smislu da ta partija nije za to odgovorna”, već da “on lično nije član i nema veze sa organizacijom SPS-a”.

“Ali naravno da mi imamo odgovornost jer je njegov otac dugogodišnji funcioner SPS-a i savetnik u Vladi Srbije. Naravno da imamo odgovornosti i što je (ministar zaštite životne sredine Goran) Trivanov savetnik to pričao protiv predsednika Srbije, iako on nije član SPS-a, ali to su naši ljudi”, rekao je on.

Dačić je ponovio da će SPS sve dok je on na njegovom čelu, sarađivati sa Vučićem zato što, kako je naveo, Vučić radi u interesu Srbije.

Prema njegovim rečima, “posle cunamija Srpske napredne stranke (SNS)” sve stranke su nestale a jedino SPS je opstala.

Komatarišući navode da SPS-u ne odgovara koalicija sa SNS-om, Dačić je naveo da niko ne brani SPS-u da čuva svoj identitet u toj koaliciji.

“A sa kime da budemo opozicija? Da budemo opozicija sa Savezom za Srbiju? To je nemoguće”, ocenio je Dačić.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Dačić je naveo da je Srbija spremna za nastavak dijaloga ali da to nije jedini izazov koji Srbiju očekuje, jer pored toga Srbija treba da se suoči sa problemima epidemije korona virusa i ekonomskom krizom nastalom usled epidemije.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ti nas jašeš već više od 30 godina. ZAR TI NIJE DOSTA. NAMA SI SE SMUČIO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.