Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je SPS još pre izbora postigla čvrst dogovor sa Srpskom naprednom strankom i njenim liderom Aleksandrom Vučićem o saradnji posle izbora, kao i da razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima mogu voditi samo sa SNS i Vučićem.

„Kao što sam više puta govorio, Socijalistička partije Srbije je još pre izbora postigla čvrst dogovor sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom o saradnji posle izbora, i o tome smo jasno govorili tokom cele izborne kampanje. Mi smo strateški partneri. U skladu sa tim, razgovore o formiranju vlasti možemo voditi samo sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom“, rekao je Dačić, a prenosi RTS, pozivajući se na agenciju Tanjug.

Dačić je naveo da se to odnosi i na formiranje vlasti u Beogradu, gde, kako je dodao, SPS očekuje poziv Aleksandra Vučića i SNS nakon proglašenja konačnih rezultata.

„Ne vidimo svrhu ni razlog da o tome razgovaramo sa drugima, sa Đilasovom i Zelenovićevom koalicijiom. Za razliku od desničarskih partija koje su ušle u gradsku skupštinu, naša desetogodišnja koalicija sa SNS-om nikad nije bila bazirana na brojkama, već na zajedničkim ciljevima u interesu Srbije“, naglasio je Dačić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.