Srpski turisti ne mogu da uđu u Grčku do 1. jula, najnovija je vest koje je danas zatekla stotine turista koji su krenuli prema Grčkoj.

Kako za „Blic“ kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Srbija je dobila obećanje grčkih vlasti da će granice za naše turiste biti otvorene od 15 juna.

„Očito je došlo do nesaglasja u grčkim institucijama. MUP je naložio zatvaranje granica, a tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova je imalo sasvim drugu preporuku za turiste iz Srbije. Trenutno radimo na tome i uputili smo zvaničan upit grčkim vlastima o uslovima za prelazak njihove granice za srpske državljane. Odgovor očekujemo tokom dana – kaže Dačić za „Blic“.

Dačić za „Blic“ potvrđuje da je granica Grčke otvorena samo za državljane EU i Šengena. Na terenu turistima iz Srbije koji su krenuli na letovanje poručeno je da će moći da uđu 1 jula.

„Činjenica je da su državnim vlastima Srbije tamošnje vlasti, premijer i ministar spoljnih poslova, obećale sasvim drugačiji odnos prema našim državljanima. Insistirali smo na zvaničnom odgovoru što pre jer ne samo što imamo naše ljude na granici već i zbog onih koji nameravaju da krenu na put. Očigledno je došlo do nesaglasja između tamošnjeg MUP i Ministarstva spoljnih poslova. Čekamo odgovor“, kaže Dačić.

Komentara

  1. Ivica
    15. juna 2020. 17:52

    Da nije i ovo politička odluka :)

  2. Tuđman vođa UZP
    15. juna 2020. 18:47

    hahahahahahah, kako vas Grci zezaju, hahahahah

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.