Dačić: “Na svaku meru iz Crne Gore, odgovaraćemo recipročno…”

4
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će na svaku meru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, Srbija odgovoriti recipročno. 

Dačić je na sednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao “apsolutnu neistinu” navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore. 

“To je mantra da se za probleme uvek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam, što je apsolutno netačno. Srbija se ponašala konstruktivno. Mi smo spremni za svaku vrstu dijaloga, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom”, kazao je ministar.

Navodeći da se na popisu 2011. godine, 29 odsto stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Srbi, Dačić je kazao da je mnogo manji broj njih zaposlen u administraciji te zemlje. 

“Znate da ne mogu da nabroje nijednog Srbina koji ima neku funkciju. Srba ima 29 odsto u Crnoj Gori a po njihovim podacima, u administraciji radi tek pet do osam odsto Srba”, kazao je ministar.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. JAKO BITNI CRNOGORCI DRUGO OKO
    odvlače smišljeno narodu pažnju od glavnih problema av i veselo društvo iz ćoška:”Smislio je, uoči očekivane svoje smrti, zbog bolesti koja je ophrvala Andreja i oca mu Anđelka, da iz Nemačke u Srbiju primi oko 600.000 hiljada migranata. Njima su nemačke bezbedonosne službe otkazale gostoprimstvo, ocenivši ih opasnim za nacionalne interese, pa će ih predati Vučiću, da ih nastani u našim kućama, imanjima, da im izgradi džamije, bolnice, škole, a sve o trošku budžeta jedne od najsiromašnijih zemalja u Evropi…

  2. Ova retorika po meni nije dobra. Srbija treba da gleda svoje nacionalne interese ne na bazi reciprotiteta. U takvoj situaciji se uvjek moze lako okriviti. Ulazak C. Gore u NATO je stvari naglavacke promjenio prema tome trebala se vec davno napraviti neka nacionalna strategija. Problem u Srbiji je neimanje minimuma nacionalnih interesa pozicije i opozicije. Nazalost vec duze vrijeme Srbija i C. Gora se nalaze na potpuno razlicitim gledistima , Kosovo , Cirilicno pismo , Sankcije Ruskoj federaciji i jos jednom napominjem clanstvo u NATO-u .

  3. Аха, као што је Тадић отправио амбасадора Црне Горе назад, када је признала независност Косова, па га после брже боље вратио назад, у Београд, када се досетио да је и сам Црногорац.

Comments are closed.