Dačić: “Evroparlamentaci su hteli da napuste dijalog zbog opozicije”. Obradović: “Ne, kada sam ja rekao da su napravili dogovor sa vlastima…”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i lider Dveri Boško Obradović različito su danas ocenili to što su i predstavnici Evropskog parlamenta u jednom trenutku napustili dijalog koji je sa predstavnicima vlasti i opozicije održan u Beogradu.

Dačić je za televiziju Prva rekao da su “evroparlamentarci krenuli da napuste dijalog, prvo Knut Flekenštajn a zatim Tanja Fajon, razočarani ponašanjem dela opozicije, pre svega (Dragana) Đilasa i (Vuka) Jeremića”, koji su taj sastanak ranije napustili.

Obradović je naveo da su “evroparlamentarci počeli da napuštaju dijalog u toku njegovog govora”, kada je rekao da su sporazum koji predlažu opoziciji, odnosno 16 zaključaka, dogovorili sa vlastima u Srbiji.

“Zašto je u toku mog govora deo evroparlamentaraca skočio sa stolica? Rekao sam da su oni napravili dogovor sa našom vlašću, da su zaključci posledica dogovora vlasti i evroparlamentaraca”, rekao je Obradović, koji učestvuje i u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova bez posredovanja stranaca.