Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da ne pamti da je, od kad postoji višepartijski sistem, neka koalicija duže trajala od sadašnje sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića i da će se ona nastaviti i posle izbora.

„Mi smo u koaliciji od 2012. godine, znači punih osam godina, i ako da Bog biće još posle izbora. To je dokaz političke stabilnosti koju smo napravili, koja je preduslov da Srbija može da rešava najvažnija državna i nacionalna pitanja“, rekao je Dačić, na predizbornom skupu u Zemunu, koji je održao sa predsednikom Jedinstvene Srbije (JS) Draganom Markovićem Palmom, prenela je JS.

On je rekao da „nije došao da radi neku predizbornu kampanju i da mu je „nekako neprijatno“ da priča građanima zašto treba da glasaju za „njega i Palmu“.

„Ako vi to niste videli u prethodnim godinama onda ne verujem da ću ja danas ovde da vas ubedim. Ja sam došao da vas vidim i da vam kažem da vas volim. Hoću da vidim da li narod Srbije podržava ono što sam uradio i što je uradio Dragan Marković, a sve što smo radili, radili smo u interesu Srbije svaki dan. I to je bila naša kampanja, naši rezultati su naša kampanja, rekao je Dačić.

Marković je izjavio da je, kao neko ko živi u Centralnoj Srbiji, podržao izgradnju Beograda na vodi, da se Zemun izmenio, da je lepši danas nego što je bio pre 10 godina.
„U tome je učestvovala i naša koalicija SPS-JS. Radujem se kada je nešto lepo napravljeno, ali se ne radujem što građani iz unutrašnjosti dolaze u Beograd da žive, iz meseca u mesec ih je sve veći broj. Mi se borimo za decentralizaciju da građani iz unutrašnjosti imaju sve ono što imaju stanovnici Beograda i Zemuna“, rekao je Marković.

Marković je predložio onima koji planiraju da idu na more u Crnu Goru, da to ne čine, kako „više ne bi punili budžet Mila đukanovića“, već da odu u Grčku, gde ih, u Paraliji, čeka kancelarija koalicije SPS-JS.

„Danas su Makedonci otvorili granicu za tranzit turista a jedna država koju su finansirali naši rođaci, deke, bake, a zove se Crna Gora, nije otvorila svoju granicu za srpski narod i građane Srbije“, rekao je Marković.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Bobby
    14. juna 2020. 18:45

    Дошло време да и комунисти моле Бога.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.