U trenutku kada Darko Pančev uzme zalet u petoj seriji i iako šutne najlošije od svih Zvezdinih izvođača, uspe da matira Olmetu, sve druge stvari postaju sporedne. I planovi. I izolacije. I decenijske nesreće. I ratovi. I prošlost. I budućnost.

Istina je da Zvezda, da nije bilo tog osećaja bespomoćnosti i da se rastanak nije tako približio, do te titule možda ne bi ni došla. Možda bi, verujući u sliku koju je o sebi gradila, poput zemlje čija je poslednja nada bila, samo iskopnila čekajući sledeću priliku.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Zato je od „sledeće“ bila važnija „poslednja“.

Novinar Gardijana Džonatan Vilson za Nedeljnik kaže da sledeće, čak i da nije bilo rata, ne bi bilo na način na koji u to veruju navijači Crvene zvezde.

„Naravno da je rat doneo razaranja i da je finansijski i na svaki drugi način uništio srpski i jugoslovenski fudbal. Moguće je da bi Zvezda ili Partizan, ili drugi jugoslovenski klubovi, bili pristojni. Setimo se 1999. godine i Dinama iz Kijeva, koji je stigao do polufinala sa Bajernom i trebalo je da ga izbaci. Ali ne verujem da bi razlika danas bila velika. Jednostavno je ekonomija tako postavljena, i ne omogućava različit scenario.“

Zvezda je bila upravo to – drugačiji scenario u koji su ljudi verovali. Tim koji je rušio sva uverenja. Bila je Milan Grashopersu, Rendžersu, Drezdenu i Bajernu i bila je Zvezda Marselju.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 27. maja

Svi čitaoci na poklon dobijaju Mond diplomatik na srpskom jeziku

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.