„Sve što se dešava na terirtoriji Kosova i Metohije je dogovor Hašima Tačija i Aleksandra Vučića. Sve je režirana predstava i priprema javnosti za priznanje nezavisnosti Kosova, samo što je ovaj upad Rosu na sever Kosova malo izmakao kontroli“, rekao je Boško Obradović,
lider i poslanik Pokreta Dveri.

„Uostalom, predsednik Srbije je koliko juče u parlamentu upozorio da ako ne dođe do sporazuma sa Prištinom i ako ne dođe do učlanjenja Kosova u UN, doći će do rata. Aleksandar Vučić najaveći šarlatan srpske politike u poslednjih 30 godina i najgori pregovarač i zato kažem da me strahovito uplašilo kada je u nastavku ove psiho drame u parlamentu rekao – pobedićemo, jer poslednji put kada smo vodili sa pet nula sve se završilo tako da smo dali sve,a nismo dobili ništa“, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Boško Obradović, napominjući da nema razgraničenja sa nacionalnom manjinom koja živi na vašoj teritoriji, prenosi Danas.

Obradović je naveo da predlaže šest mera koje Srbija treba da primeni prema Kosovu i Metohiji u ovom trenutku – napuštanje svih instituicija lažne države Kosovo u kojima sede pripadnici srpskog naroda, automastko poništavanje Briselskog sporazuma koji je kršenje Ustava Srbije, proglašenje okupacije na delu naše teritorije, prekid daljih razgovora sa EU oko Kosova i povratak u Savet bezbednosni UN, traženje hitne sednice UN i insistiranje na povratku 1.000 vojnika na sever Kosova i naposletku treba tražiti od ruske federacije da pošalje vojnu misija u Srbiju koja bi bila garant bezbednosti.

On je naveo i da do dolaska Vučića na vlast ROS-u nikada nije smela da kroči na sever Kosova.

„Ako nije istina ovo što tvrdim da je sve dogovor Vučića i Tačija, zašto ovde neće biti usvojena bilo kakva obavezujuća rezolucija. To je zato što Vučić ima plan za priznanje Kosova i ne želi da ga bilo koja rezolucija u tome sprečava. Ovde će staviti na glasanje samo izveštaj kancelarije za KiM, a danas smo imali pokaznu vežbu kako će izgledati proces navikavanja srpskog naroda na izdaju, a goloruki Srbi sa KiM su samo kolateralna šteta. Gde su sada svi Vučićevi zapadni prijatelji, prevarili su ga, jer svaki njegov diplomatski potez je poraz. On je politički slepac koji vodi zemlju“, rekao je Obradović.

Dok je on govorio naprednjak SNS Dragan Šormaz mu je dobacivao uvrede, pitajući ga što sam ne ode na Kosovo.

Obradović je, obraćajući se Šormazu, rekao da je on čovek koji je spreman da uvede Srbiju u NATO, iako nas je, kako je rekao, NATO bombardovao i deca danas zbog toga umiru.

„To je čovek koji bi uveo Srbiju u NATO, on sedi danas u SNS, a danas NATO ne reaguje na zločine protiv Srba na severu Kosova. E tako izgleda MATO lobista i to je njihova diplomatija i njega i gospodina Vladimira Đukanovića, koji je takođe išao u sedište NATO da se bavi lobiranjem. Da ste toliki junaci, što niste pritekli u pomoć Srbima“, rekao je Obradović.

Šormaz i Đukanović: Što nisi ti?

Obradović: Ja nisam vlast, ja sam opozicija, a gde ste vi, junačine, Milan Radoičić i Zelja sede na galeriji Skupštine, što ne brane Srbe na severu?

Đukanović: Đubre jedno, sram te bilo, bitango jedna, ološu. Agentu, agentu!

Obradović: Ovo vam je slika Srbije, to je slika vlasti koja nas vodi i u kom pravcu idemo.

Đukanović je onda odgovorio da je Obradović prvi počeo da proziva Šormaza i da se umešao da zaštiti svog kolegu, preneo je N1.

„Jer ovo je jedan banditizam kako neko zloupotrebljava Skupštinu, pazite, on je našao nekoga da proziva za reakciju oko Kosova i Metohije, on prvi koji bi iz Skupštine terao tuđu decu da ratuju, on ovde nekoga proziva. Ja jesam možda preterano reagovao, al svaki put ću tako da reagovati“, poručio je Đukanović.

Obradović je pokazujući u pravcu Šormaza rekao da je to slika i prilika ove vlasti. Pitao ga je što kao najveći NATO lobista nije pozvao svoje prijatelje da zaštite Srbe na Kosovu. Pitao ga je i šta su Milan Radojičić i Zoran Milojević Zelja radili na galeriji parlamenta, zašto nisu tamo dole gde treba da se brtane Srbi.

Obradović je primetio i da dok je predsednica skupštine Srbije Maja Gojković odobrila ulazak ovoj dvojici da uđu u parlament, nije htela da omogući ulazak još jednom Srbinu sa KiM, Goranu Stojanoviću, predsedniku Dveri iz Gračanice.

„To vam govori u kakvoj državi živimo. Sve ostalo je blesava zadružna monodrama koja traje dva dana“, rekao je Obradović, napominjući da to u kakvoj državi živimo najbolje ilustruje slučaj ispred Skupštine Srbije kada je vozač Vojislava Šešelja najpre pokušao da pregazi četvoro ljudi iz Dveri, a onda je bejzbol palicom udarao Jugoslava Kiprijanovića. Sve naočigled brojnih poslanika i policije.

Komentara

 1. Dragan
  28. maja 2019. 16:24

  Šormaz je bio istaknuti član DSS-a i protivnik EU i NATO sad je za EU i NATO. Milenko Jovanov isto tako. Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Stranke Nedostajućeg Smisla.

  1. Mile
   30. maja 2019. 22:54

   Sad mi obican svet Treba da branimo zemlju a ovakvi kao Djuka moler ,Jovanov,Orlic ,Martinovic,Vulin I drugi olos ce da vode politiku.Bas kao devedesetih.

 2. vlada
  29. maja 2019. 07:45

  Bosko Obradovic je nekada vazio za perspektivnog politicara..Vrlo realno prica,povodom stanja i u zemlji i na Kosovu..Medjutim,glupiranje sa bivsim politicarima i bogatasima mu je doslo glave,te ga niko ne shvata za ozbiljno...A covek je u pravu 100 posto..Prozvao je mnoge politicare,ocigledno poreklom sa KiM,kao i mrsomude u skupstini..

 3. STOP CIRKUSANTIMA i PRIMITIVCIMA
  29. maja 2019. 17:53

  Putujući cirkus stigao do Skupštine. Obradović preuzima ulogu koju je imao Šešelj kod Miloševića !

 4. Boris
  29. maja 2019. 22:19

  Poštovani komentatori, jedino što se promenilo sa Boškom je činjenica da ga Vučićevi blatoidi provlače kroz fekalije svaki dan. Vidim da se deo tih banalnih poruka zalepio i za neke od vas.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.