Na tribini koja se danas održava u Briselu, u organizaciji poslaničke grupe Socijalista i demokrata (S&D), inače druge po snazi u Evropskom parlamentu, učestvovaće i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić.

Moderator tribine će biti poslanik S&D Demetris Papadakis, uvodnu reč održaće šefica interparlamentarne Delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon, a na kraju će govoriti Tonino Picula, takođe poslanik S&D.

„Značajno je da prenesemo šta se događalo u Srbiji u proteklih sedam godina“, rekao je za Danas Dejan Nikolić.

On kaže da će pre i posle tribine biti održani sastanci sa evroparlamentacima, a kako precizira, pored izbornih uslova, razgovaraće se i o ugrožavanju vladavine prava u Srbiji i sličnim temama.

„Obavestićemo naše sagovornike da smo se zbog nefer uslova odlučili na aktivan bojkot predstojećih izbora koji neće biti legitimni, i da ćemo našu borbu za poštene izbore potom nastaviti van institucija“, rekao je Nikolić.

On napominje da je tribina u Evropskom parlamentu „otvorenog tipa“, odnosno da mogu da prisustvuju i predstavnici ostalih poslaničkih grupa.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.