“Da li vam je lepo vino od 16.000 evra”: Slao poruke Dariji Kisić Tepavčević , pa platio 200.000 dinara u humanitarne svrhe

0
Printscreen/YouTube/ALO.RS

(Beta) – Protiv Simona Simonovića, koga su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili 21. marta po sletanju iz Norveške na aerodrom “Nikola Tesla”, a zbog sumnje da je SMS porukom “proganjao” ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, odbačena je krivična prijava.

Kako je danas objavio portal Nova.rs u njegovom slučaju je primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, “takozvani oportunitet” i Simonović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Simonović je uhapšen po sletanju u Srbiju zbog toga što je prošle godine slao poruke Kisić Tepavčević, nakon što je saznao da je ona, navodno, slavila u jednom restoranu u novobeogradskom naselju Belvil nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS “da treba da je bude sramota”, nakon čega ga je ona prijavila.

On je u tužilaštvu priznao krivicu za ovo delo, rekavši da je ministarkin broj telefona uzeo od supruge lekarke, i dodao da je bio ljut na ponašanje članova Kriznog štaba, te da njegov revolt nije bio usmeren isključivo na Kisić Tepavčević. 

Simonović je, kako je ranije naveo, “pre izvesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog korona virusa”.

On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: “Je l lepo vino za 16.000 evra”, “Lažete narod”, “Obavestiću medije”.