“Da li ste mogli da pogledate u oči svoju decu i da im ponosno kažete kako su tata ili mama glasali protiv zakona o lečenju bolesne dece?”: Trifunović pisao poslanicima SNS

2
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)/Arhiva

Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana obratio se pismom poslanicima Narodne skupštine u kojem ih je podsetio da su šest puta odbili da usvoje zakon o lečenju bolesne dece u inostranstvu.

“Privodi se kraju vaš četvorogodišnji mandat i red je da svedemo račune. Imali ste čast da budete predstavnici naroda, da utičete na živote građana, da nekome ulepšate stvarnost, da pomognete, usrećite, ohrabrite. Umesto toga, od Skupštine ste napravili cirkus, od procedura sprdnju a od sebe beskarakterne robove. Ali, ako mene pitate, vi ste se najviše istakli po nečemu drugom. Vi ste imali priliku da obezbedite šansu za život deci koju sreća nije pratila.

Šest puta.

Mogli ste da izglasate zakon koji bi omogućio bolesnoj deci da se leče tamo gde za to postoje uslovi. Niste nijednom”, piše Trifunović.

“Procenili ste da to nije potrebno, da novac treba trošiti na druge stvari i odbili da glasate za taj zakon.

Svaki put.

Voleo bih da ste na RTS dobili šansu da nam objasnite zašto ste to uradili. Da nam kažete kako to da za lečenje dece nema para. Ali i da nam kažete za šta ima, pa bismo možda saznali i šta je to vrednije od dečjih života. Ili je jedini greh što takav predlog dolazi od opozicije?

Međutim, to sad više nije ni važno. Sve napisano iznad pisao vam je Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, propali glumac i narkoman, nasilni vozač, bahati neuspešni političar, izdajnik, nasilnik, bitanga… Izaberite po svojoj volji. Ono što sledi piše vam Sergej Trifunović, čovek, sin, brat, ljudsko biće”, dodaje predsednik PSG.

On je upitao poslanike: “Da li u vama postoji išta ljudsko, što nadilazi poriv za političkim kombinatorikama? Da li ste tog dana kad ste se vratili kućama pogledali sebe u ogledalo i rekli “svaka čast majstore, uradio si ispravnu stvar”? Da li ste mogli da pogledate u oči  svoju decu i da im ponosno kažete kako su tata ili mama glasali protiv zakona o lečenju bolesne dece? Da li vam je ikada prošlo kroz glavu koja je cena vaše odluke? I još jedno pitanje, šta je to toliko vredno zbog čega ste pristali da prestanete da postojite kao ljudi?”.

Pismo je danas predato na pisarnici Narodne skupštine Republike Srbije.

2 KOMENTARA

  1. Da je neko drugi a ne Trifunović predpostavljam da bi se i ovaj zahtev našao na dnevnom redu.Ne treba gledati profesiju ni ko daje ovakav human predlog,već ga odmah uzeti u razmatranje,tako mislim ja i većina gradjana ove lepe Srbije

  2. Zbilja sramota gospodo poslanici što niste dotičnom uplatili pare za decu pa da ih prvo duplira u Sloveniji. G

Comments are closed.